Холодно у квартирі? Є ефективні способи зігрітися

2425 0

Ми у соцмережах:

Холодно у квартирі? Є ефективні способи зігрітися

Якось несподівано настали осінні холоди, а гарячі радіатори багатьом лише сняться. Щоб не заледеніти вдома і не підхопити застуду, потрібно активніше зігріватися. Допоможуть у цьому кілька простих і доступних всім речей.

 Гаряча їжа та напої

Якщо ви рідко готуєте вдома, то осінні холоди – найкращий час, щоб це змінити. Кухня, на якій ввімкнена плита, особливо духовка, – одне з найтепліших місць вдома, поки немає опалення, тому під час готування ви точно будете менше мерзнути. Ну, а після зможете додатково зігрітися гарячою їжею. Якщо готувати їжу немає часу, пийте прості зігріваючі напої: чай, морси або какао.

Фізичні вправи

Ще один простий спосіб швидко зігрітися. Навіть легка зарядка на 15-20 хвилин, що складається з простих вправ, допоможе побороти холод, а заодно підбадьорить та підніме настрій.

Ванна або душ

Нерідко відсутність опалення супроводжується ще й цілковитою відсутністю гарячої води. Але якщо вона все-таки є, то ванна або душ – прекрасна можливість як слід зігрітися. Головне, після гарячих водних процедур одягайтеся тепло і сушіть волосся, інакше можна застудитися.

Грілки

Ідеальні рятівники від холодного ліжка, в яке зовсім не хочеться лягати, навіть коли дуже вже хилить на сон. Заздалегідь кладіть грілку в ліжко, щоб вона встигла зігріти постіль до того, як ви підете спати. І не забудьте одягнути теплі шкарпетки.

Альтернатива грілці – пластикова пляшка з гарячою водою. Гріє не гірше і нічого не коштує.

Обігрівач або тепловентилятор

Чудовий спосіб позбутися від холоду у квартирі, але, на жаль, часом досить дорогий (особливо якщо вам потрібно обігрівати велику площу) через велику витрату електроенергії.

Якщо ви користуєтеся обігрівачем або тепловентилятором, не забувайте про правильну експлуатацію приладів, оскільки вони можуть бути пожежонебезпечними.

Штори

Щоб повітря в приміщенні не охолоджувалося, просто завісьте вікна щільними шторами до підлоги. Це дозволить залишити холодне повітря між вікном і шторою і не дасть йому охолоджувати кімнату.

Обніміть кого-небудь

Давно доведено, що контакт з тілом будь-якого теплокровного (назвемо це так) допомагає зігрітися. Причому найефективнішим вважається спосіб «шкіра до шкіри», оскільки він поліпшує процес тепловіддачі й сприяє рівномірному розподілу тепла.

 Думайте про літо

Ви можете не вірити, але вчені довели, що мозок здатний управляти температурою тіла. Отож якщо хочете зігрітися, подумайте про те, як би ви провели літній день на березі, наприклад, Індійського океану, або згадайте відчуття гарячого піску під ногами. Ну що, вже тепліше?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також