Хомко «корупційні» подарунки складає

1625 0

Ми у соцмережах:

Хомко «корупційні» подарунки складає

Днями міському голові Рівного Володимирові Хомку подарували картину. Приніс подарунок у міськраду голова ОСББ «Соломія 1», що на вулиці Крушельницької, 62-А, щоб від імені мешканців будинку привітати п.Хомка зі святами та «подякувати за його підтримку».

«Ми дуже вдячні міському голові Рівного за всебічну підтримку та допомогу. Ми намагалися давно облаштувати у своїх помешканнях індивідуальне опалення. Деякі мешканці будинку навідріз відмовлялися, було багато технічних перешкод. Але на кожній сесії нас підтримував міський голова і депутати. І на сьогодні наш будинок повністю облаштовано індивідуальним опаленням. Нам тепло, комфортно, але головне — ми сплачуємо за обігрів квартир в рази менше. Тому сьогодні ми вирішили прийти і подякувати Володимиру Хомку», — передала слова голови ОСББ Миколи Співака прес-служба міської ради.

Відповідно до закону про корупцію такі подарунки підпадають під «корупційні правопорушення». Бо «забороняється безпосередньо або через інших осіб одержувати подарунки від юридичних або фізичних осіб у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування». Винятки становлять подарунки, які коштують менше від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто на сьогодні — менше 1921 гривні, та «відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність».

Володимир Хомко каже, що офіційних подарунків має небагато, більше — від міст-побратимів, які під корупційний закон не підпадають:

— Для подарованої картини знайду десь місце. Напевно, у фойє чи у коридорі, бо хоч вона і красива, але у мій кабінет не підходить. Загалом таких подарунків маю небагато. Є ще якісь подаровані картини: частина висить, п’ять чи шість лежать у шафі, бо не мають якоїсь цінності, аби їх вивішувати. Найчастіше міста-побратими щось дарували.

Я загалом позитивно ставлюся до таких подарунків. Як кудись їду, то теж щось везу. У нас є подарункові набори блокнотів та ручок, часом спиртне купую, як правило — горілку з бурштином, інколи картини або ковані фігури. Ніхто не їде без подарунка — вже краще й не їхати.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також