Хомко: купівля 20 нових тролейбусів – це політичний піар (ВІДЕО)

1473 0

Ми у соцмережах:

фото: Радіо Трек

До влади Рівного зареєстрували петицію з аргументацією того, що місту потрібно придбати 20 новеньких тролейбусів.

 Автором петиції, яку підтримало 300 рівнян, є активіст Андрій Бриних. Великого розголосу та підтримки вона здобула завдяки середовищу урбаністів.

Агітував її підтримати й Павло Алексєвич, який є членом «Солідарності». Говорять, що саме його рекомендують на посаду керівника міського осередку партії.

Як розповів міський голова Рівного Володимир Хомко для «7 днів», втілення цієї петиції коштуватиме для міста 100 мільйонів:

- Ця петиція співпадає з моїм баченням розвитку транспорту в місті. Але є одне але. Реалізація цієї петиції щонайменше коштуватиме 100 мільйонів гривень. Хай автор петиції чи ті, хто її підписали, скажуть, де взяти ці гроші? Адже, окрім тролейбусів, потрібно ремонтувати вулиці, дитсадки та школи, наносити розмітку. Разом із тим, лише за два місяці карантину бюджет недоотримав 52 мільйони гривень. Загальний збиток бюджету до кінця року становитиме 100-150 мільйонів.

Тролейбуси будуть купуватися, але потрібно це робити так, щоб місто могло функціонувати. Мудрість влади у тому, щоб раціонально розділити те, що місто заробило. Більше, як розподіляти бюджет вирішують депутати. Для цього потрібно задовольнити мінімум 22 депутата та інтереси їхніх виборців на округах, щоб рішення було підтримано на сесії.

Щодо петиції, то сприймаю її як передвиборчий піар. Представник однієї з партій йде на вибори. Один політик говорить, що буде робити місто комфортним, а інший, що буде купувати місту тролейбуси. До кінця виборів ви отримаєте ще багато таких звернень до міської влади. Треба їх усіх зібрати та нагадати політикам про їхні обіцянки перед виборами. Фантазувати легко, а виконувати важко. Готовий співпрацювати з авторами петиції, створювати якийсь план та обговорювати те, де взяти ці кошти.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також