Хомко не забажав скандалу

4439 0

Ми у соцмережах:

Хомко не забажав скандалу

Інформація про те, що комунальним підприємством, яке має збирати гроші за паркування автомобілів у центрі Рівного, керує зять міського голови Роман Артуньян, просочилася у пресу минулого тижня. Наступного дня після цього 33-річний керівник написав заяву на звільнення за власним бажанням, аби не кидати тінь на свого тестя Володимира Хомка.

Ось як Роман Артуньян прокоментував своє рішення: — Я сам приймав рішення написати заяву на звільнення, проте і в сім’ї його схвалили. Правду кажучи, мене особисто ця ситуація не сильно зачіпає і мучить, але вирішив, що так буде краще з етичних міркувань. Краще піти, щоб не кидати тінь на тестя і не давати жодного приводу його недоброзичливцям для критики. Мою заяву на звільнення підписали Хмилецький, Торгун і Гема. Якщо ж говорити про призначення, то для мене це була не якась там посада чи кар’єра, а просто робота незначним керівником на дрібній ділянці. Думаю, тесть дав її мені як своєрідний проміжний етап, щоб випробувати, оцінити. Моє ж завдання було працювати так, щоб добре зарекомендувати себе, не підвести близьку людину, виправдати її довіру. Що я, власне, й робив, і брався за вирішення всіх питань сам, а не заходив, скажімо, в той чи інший кабінет зі словами: «Я зять Хомка!». Щодо паркування. Я не знаю, чому не склалося з «Рівнепарксервісом» і вирішили за краще функції цього підприємства перекласти на «Галузеве», змінивши його статут, але мене призначали на посаду керівника саме КП «Галузеве» а не «Рівнепарксервісу». Вісім місяців минуло, але весь цей час я тільки те й робив, що ходив по різних інстанціях, складав проекти і плани, бо потрібно було зробити все юридично правильно, щоб підприємство працювало ефективно. Якби ж козиряв тим, чий зять, то, вочевидь, за два тижні би все оформив, а так тільки з 1 травня ми запрацювали. Зокрема, найняли паркувальників, закупили касові апарати, комп’ютери для офісу на вулиці Шевченка. При цьому жодної копійки з бюджету нам не виділяли, за все самі домовлялися, дещо в борг брали. Почали ж працювати поки тільки там, де й до нас вже були парковки, зокрема, біля авторинку на вулиці Корольова, на вулицях Шевченка і Набережній. Бо там достатньо було тільки своїх працівників поставити. Натомість, скажімо, біля залізничного вокзалу потрібно ще розмітку нанести, узгодити всі питання щодо руху транспорту. На вулиці Соборній біля пам’ятника Несвицькій також поки облаштувати місця для паркування не виходить, бо ще будівництво підземного переходу на Театральній триває. А загалом вважаю, що весь той галас навколо якихось родинних зв’язків, протекції і замало не сімейного бізнесу не вартий особливої уваги. Бо ось я пішов з посади, але це ж нічого не змінило, робота продовжується.

Від редакції Тема організації збирання грошей за паркування у Рівному занадто широка, щоб обмежитися лише зам’ятим скандалом із призначенням Романа Артуньяна. Про те, чи отримає міський бюджет відчутний прибуток від паркування, чи ці гроші й надалі осідатимуть невідомо де, ми сподіваємось почути від відповідальних осіб міської влади вже найближчим часом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також