Хомко про тепло, вокзали, сміття і підземки

1852 0

Ми у соцмережах:

Хомко про тепло, вокзали, сміття і підземки

Міського голову Рівного обурює продовження «традиції» гучних концертів на майдані Незалежності, але він не хоче, щоб його принципова позиція вважалася ворожим ставленням до демократії. Володимир Хомко виступає за повернення мажоритарної системи виборів до рад і готовий підписатися від зверненням до Верховної Ради Асоціації міст України з цього питання, але не хоче ставати політичним діячем. Та найбільше він остерігається, аби рівняни в ньому не розчарувалися і не перестали вірити. Хомко вважає себе господарником. Отож про господарство.

”Комуненергію» яйцями не закидали Не без задоволення міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що опалювальний сезон цього року розпочався вчасно і без ексцесів. Щоранку міський голова особисто переглядає зведення, де ще немає тепла і з яких причин. — Ні у кого не було підстав закидати яйцями «Комуненергію», як в минулі роки, — зауважив п.Хомко, — хоча ніякої вини цього підприємства й немає в тому, що тепло подавали невчасно. Нині ж немає тепла лише в окремих будівлях, де сталися пориви в мережах, або по окремих стояках в будинках. У тих же, хто одержав тепло, з’явилися претензії, що в квартирах тепер стало надто жарко. Та відрегулювати його так, щоб не стало холодно іншим, поки що неможливо. - На жаль, ніде у нашій країні раніше не встановлювали регулятори подачі тепла ні на будинки, ні на квартири, — розповів на прес-конференції у вівторок п.Хомко. — Хоча вони мають стояти на кожній батареї, аби можна було відрегулювати тепло залежно від температури повітря надворі у кожній кімнаті. Це великі кошти, але ми будемо закладати їх в бюджеті на встановлення регуляторів. Поки що, хоч як цинічно це не виглядає, при нинішніх тарифах на тепло, регулювати його доводиться через кватирку. В очікуванні обіцяного підвищення цін на газ рівненські теплопостачальники уже розробили нові, вищі тарифи на тепло, але Володимир Хомко втішив тим, що до кінця цього року тарифи у Рівному підвищуватися не будуть. Оскільки газ для теплопостачальних підприємств до нового року теж не подорожчає. Проведення конкурсу на оренду частини котелень «Комуненергії» заплановане на сьогодні, а вже з 1 листопада орендар має взятися до забезпечення якісним теплом і гарячою водою частини мешканців міста, а також і за непросту справу з вчасного справляння плати за надані послуги. Водночас міський голова обіцяє не залишити працівників «Комуненергії» сам на сам з їхніми проблемами, адже вони упродовж останніх місяців не одержують зарплатні. Після 1 листопада він пообіцяв зустрітися з людьми і владнати це питання.

Маршрутки — до «Чайки» Міні-автовокзал для маршруток Сарненського напрямку на вулиці Гагаріна, на майданчику перед торговим центром «Чайка», зі слів міського голови Рівного, відкриється до кінця цього року. — Ми заберемо 600 щоденних рейсів з вокзалів, 400 — з автовокзалу і 200 — із залізничного, — каже п.Хомко. — Усі вимоги щодо того, яким має бути автовокзал, будуть тут дотримані, і від розміщення його саме в цьому місті ніхто не постраждає, але зупинятися біля центрального універмагу міжміські маршрутки не будуть». Ще один міні-автовокзал мав бути облаштований перед торговельно-розважальним центром «Екватор». Нині ж скрутне фінансове становище компанії-інвестора переносить це питання на невизначений термін. Якщо, звичайно, за цей час плани щодо того вокзалу не зміняться взагалі.

Довга-довга «пісня» про сміття Уже кілька років тривають розмови про те, що от-от у Рівному з’явиться сміттєпереробний завод, тільки його усе ще немає. Тим часом з міською владою зустрілося близько 30 претендентів на будівництво такого підприємства у Рівному. Зі слів п.Хомка, усі, хто мав намір займатися переробкою рівненського сміття, хотіли підвищення тарифу за його вивезення утричі, аби окупити капіталовкладення на спорудження заводу. Але міська влада тариф змінювати не хоче, тому шукала інших варіантів. Зараз, зокрема, міський голова Рівного веде переговори з черговим кандидатом на будівництво і каже, що до кінця цього року повідомить про результат. Але тільки після підписання договору скаже, яка компанія, коли й що саме будуватиме.

”Кому не подобається, нехай у підземку не йде” Своє насторожене ставлення до розритої перед театром ями Володимир Хомко змінив на позитивне. Ще 10 місяців тому, коли став міським головою, він допускав, що ту яму доведеться зарити і все. Нині ж побачив проект реконструкції Театральної площі, а також і матеріали перевірки прокуратури, куди звертався директор театру Володимир Петрів з приводу руйнування частини будівлі театру через будівельні роботи. І впевнився, що криміналу немає. — Компанія-інвестор, яка будує підземний перехід з торговельним центром, укріпила ту частину театру, яка почала розтріскуватися, — розповів п.Хомко. — Зробить ще бетонні ін’єкції і штукатурення фасаду в тон, до весни ці роботи обіцяють закінчити. Жодного негативу в підземках я не бачу: кожен зможе зайти біля Будинку одягу і вийти аж біля органного залу. Кому не подобається, нехай у підземку не йде і користується наземними переходами. Щоправда, люди нарікають на те, що зелені насадження у центрі через реконструкції зникають, й місто поступово «заправляється» в бетон, з-під якого дерева, природно, не виростуть. Але й у цьому питанні міська влада проблеми не бачить: п.Хомко пригадує одну зі своїх поїздок за кордон. У тому містечку в центрі теж дерев росло небагато, зате тамтешній трест зеленого господарства виставляє на вулиці кілька тисяч дерев у горщиках.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також