Хомко стежить за прогнозами синоптиків, тож тепла у квартирах поки не ждіть

2275 4

Ми у соцмережах:

Хомко стежить за прогнозами синоптиків, тож тепла у квартирах поки не ждіть

Міський голова запевнив, що Рівне до опалювального сезону цілком готове. Проблеми були тільки з теплотрасою на вулиці Орлова, але її встигли відремонтувати, і по ній також вже можна пускати тепло. Але запускати котельні поки що не збираються.

— В Інтернеті я подивився, що температура повітря протягом наступного тижня буде триматися на рівні +20, — сказав Володимир Хомко. — Якщо розпоряджусь увімкнути тепло за такої температури, я себе поважати не буду. Як тільки три дні поспіль середня температура за добу буде менша плюс восьми градусів, гарантую: тепло тут же включимо. Насправді я зацікавлений в тому, щоб затягнути початок опалювального сезону, бо дуже подорожчали енергоносії. Зекономлені кошти можемо пустити на школи та садки. Економити не можна, тільки коли це стосується здоров’я дітей.

В той же час Володимир Хомко зазначив, що в пологові будинки та лікарні можна пустити тепло, якщо виникне така необхідність, бо їх обслуговують окремі котельні. Але тільки в тому випадку, якщо вночі в цих закладах буде, за словами голови, «дійсно дуже холодно». Щоправда, за відчуттями п. Хомка, +18 в приміщенні — це не холодно, це комфортна температура.

— І в своєму будинку зараз не вмикаю опалення, — каже голова. — Навіть взимку включаю тільки на ніч. В мене сучасний, добре утеплений будинок. Температура повітря всередині може опускатися до +18 градусів взимку. А так зазвичай в нас температура тримається на рівні +21 градуса, бо вище я не витримую…

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також