Хомко вже купив граблі для своїх заступників

1472 0

Ми у соцмережах:

Хомко вже купив граблі для своїх заступників

Міський голова Рівного Володимир Хомко закликав чиновників і керівників місцевих підприємств та організацій відродити традиційні колись суботники, попередньо «осучаснивши» назву та ідеологію заходу. Тож відтепер рівняни прибиратимуть сміття не до дня народження «вождя пролетаріату», а до Великодня, і не на «суботнику», а «народною толокою». В усьому іншому відмінностей не передбачається — щоб виправити огріхи комунальних служб, на вулиці виженуть бюджетників, школярів і студентів. А щоб їм працювалося веселіше — поженуть і чиновників.

— Територія міста розбита на ділянки, будемо прибирати, — говорить Володимир Хомко. — Для міськвиконкому теж визначена своя територія. Вже маємо граблі — і всі, в тому числі і я, вийдемо прибирати. І хоча толока — заняття добровільне, міський голова планує залучити до неї якомога більше рівнян. Власники кожної торгової точки повинні будуть навести лад на відстані десяти метрів від свого закладу. Окрім того, Володимир Хомко планує відродити й проведення санітарних днів, коли раз на тиждень підприємства та організації прибиратимуть закріплену за ними територію. Міський голова впевнений, що після цього рівняни стануть менше смітити. — Після толоки перевіримо кожну точку, заліземо в кожну дірку, — запевнив міський голова.

Студентський парк найбільш занедбаний — Ми займаємось благоустроєм і озелененням території парків «Лебединка», «Просвіти», «Басівкутсьий», «Автомобілістів», скверу Комунальників, бульвару Незалежності, — говорить начальник КП «Рівненський трест зеленого господарства» Микола Пашкевич, «толока» для якого проходить щодня. — Наші працівники з початку березня вже висадили понад 600 саджанців дерев та близько тисячі кущів. Але, на жаль, до наступної весни доживає трохи більше половини молодих дерев. Решта ж гине від рук мешканців міста. Найбільш засміченим є студентський парк поблизу Басівкутського озера. Микола Пашкевич сподівається, що цьогорічна толока дасть змогу залучити до його прибирання студентів «водного».

Туалет нарешті запрацює? Озеленення центрального парку міста і прибирання його території вже на стадії завершення. Про це відзвітував директор ДКП «Міське об’єднання парків культури і відпочинку» Микола Кравчук, який розповів, що його працівники цієї весни вже висадили саджанці дерев і вибракували та зрізали 23 засохлих дерева. В теплицях вирощують розсаду квітів для квітників. До того ж, цього року нарешті має буде вирішена проблема з освітленням парку. — Нам виділили на освітлення один мільйон гривень, проведено тендер, фахівці вже готуються приступити до роботи, — зазначив Микола Кравчук. - Також цього року ми плануємо провести реконструкцію літньої естради та радіорубки, замінимо там підлогу і стелю. Фахівці вже ставлять електродвигуни на атракціонах, проводять експертне обстеження. Цієї весни в парку має з’явитися й новий атракціон, і нарешті почне діяти ще одна громадська вбиральня з боку вулиці Княгині Ольги.

Магазин у сквері не будуватимуть Не будуватиме у сквері на Північному приміщення нового магазину приватний підприємець Віталій Смалковський, зваживши на протест мешканців мікрорайону. Облаштований вісім років тому сквер — єдине місце відпочинку для дітей мікрорайону. Тож наміри власника магазину, розташованого неподалік, провести реконструкцію і розбудову закладу, викликали обурення у мешканців. Вони були переконані, що під час будівництва зруйнують дитячий майданчик і стадіон. — Ми обгородили парканом територію магазину, щоб будівельне сміття не розносилось по околицях, — розповідає дружина підприємця Тетяна, — Люди ж, не розібравшись, що і до чого, почали протестувати, розвалили паркан, облили його бензином... Ми планували розширити асортимент товарів, розбудувати приміщення магазину. Ніякі гральні автомати не планували встановлювати. За словами в.о начальника управління містобудування та архітектури Михайла Гоцура, площа виділеної пану Смалковському ділянки становить шість соток, тож будівництво не зачепить ні стадіону, ні дитячого майданчика. Однак подружжя Смалковських вирішило зупинити будівництво, незважаючи на те, що у них є усі відповідні дозволи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також