Хоробра дівчина з простреленими ногами вивезла під кулями чотирьох поранених (відео)

963 0

Ми у соцмережах:

Хоробра дівчина з простреленими ногами вивезла під кулями чотирьох поранених (відео)

Юній героїні всього 15 років. Нині Лізу Чернишенко лікують у Львові.

Вражаючу історію розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на своїй сторінці у Фейсбуці:
 
-І цей народ хтось збирається перемогти?! 15-річна попаснянка з простреленими ногами за кермом, врятувала чотирьох дорослих. 15-річна дівчина їхала 30 кілометрів з пораненими ногами від Попасної до Бахмута. Дівчина довезла до лікарні трьох поранених чоловіків та жінку і цим врятувала їм життя. Дорога до Бахмуту була усіяна мінами. Машина потрапила під обстріл. І вже сама поранена - дівчина продовжила рух, і таки врятувала всіх. Тепер вона у Львівській лікарні. На неї чекає ампутація частини пальця, та фізична реабілітація у майбутньому. Маленька геройка, здоров‘я тобі! Наші люди фантастичні!

Він уточнив, що люди самостійно евакуювалися із Попасної, але машину розстріляли росіяни.

-Двоє чоловіків, зокрема водій, були тяжко поранені уламками снаряда. І дівчині довелося сісти за кермо. Дорога до Бахмута була замінована – вибухові пастки ворог розташував у шаховому порядку.

Як повідомляє ВВС, 15-річна Ліза більшість дороги керувала автівкою із простріляними ногами. А потім машина зупинилась. В акумулятор влучила куля. Пізніше поранених людей з авто забрали військові і довезли до лікарні у Бахмуті. Ліза втратила свідомість. Але всі, хто був в машині, вижили.

«Наскільки могла – їхала. Мені це нелегко давалося, було дуже боляче. Але все ж таки – хоч якось. Я ж не кинула б їх під обстрілами», — розповіла 15-річна рятівниця.

Кермувати авто Лізу навчила мама. Вона померла кілька років тому. У Попасній у Лізи залишилася хрещена. 

Попасна - одна з найбільш гарячих точок Луганщини. Місто обстрілюють і штурмують росіяни, але контролюють його українські війська.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також