Хотіли 5, а буде 4

1606 0

Ми у соцмережах:

Хотіли 5, а буде 4

Навесні проїзд у міських маршрутках Рівного зросте до чотирьох гривень за квиток. Такий тариф пропонує влада, хоча перевізники просили і більше — до п'яти.

Зупинка_Чорновола_Виктория_10 Навесні проїзд у міських маршрутках Рівного зросте до чотирьох гривень за квиток. Такий тариф пропонує влада, хоча перевізники просили і більше — до п'яти. Громадських слухань, як це було у лютому позаторік, ніхто проводити не планує. Але для «проформи» думкою народу все ж поцікавляться — пропозиції та зауваження від рівнян упродовж місяця чекатимуть в управлінні транспорту та зв'язку. Щоб потім міськвиконком міг остаточно затвердити новий тариф. А поки що чиновники шукають волонтерів. Щоб ті порахували пасажирів — чи справді деякі маршрути настільки збиткові, як розказують перевізники? Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

— Ми перевірили розрахунки щодо вартості пального, запчастин, заміни мастила, зарплати водіїв та іншого. Залишилося тільки порахувати фактичну кількість пасажирів. Бо є багато нарікань від рівнян, що перевізники подають неправдиві дані і занижують свої доходи. Тому шукаємо волонтерів, щоб у першій декаді березня провести моніторинг по всіх напрямках. Потрібно буде виїхати з водієм маршрутки у рейс і рахувати усіх пасажирів, які виходять на зупинках через передні двері — скільки з них платять, а скільки є пільговиків. На одному автобусі по черзі їздитимуть двоє спостерігачів. Звісно, всі 330 маршруток обстежити ми не можемо. Прогнозуємо, що похибка у підрахунках буде, але не більше 2-3%. Торік подібний моніторинг ми проводили у міському електротранспорті, але під час пошуку волонтерів отримали від рівнян аж… два дзвінки. І обидва рази нас запитували, а скільки за це заплатимо. Наскільки активними будуть рівняни цього разу, побачимо. Нині ведемо переговори з автотранспортним коледжем, університетами, щоб участь у моніторингу взяли їхні студенти. Але важливо, щоб все-таки відгукнулася громадськість. Остаточне рішення про підвищення тарифу на проїзд прийматиме міськвиконком. Востаннє тариф на проїзд у маршрутках у Рівному змінювали у лютому 2015-го — тоді встановили три гривні.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також