Хотів допомогти колезі і відрізав собі пальці

2185 0

Ми у соцмережах:

Хотів допомогти колезі і відрізав собі пальці

Управління Держпраці у Рівненській області провело спеціальне розслідування нещасного випадку, що спричинив тяжкі наслідки і стався 8 серпня на 45 км автодороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів із дорожнім робітником ТОВ «СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «АВТОСТРАДА».

Управління Держпраці в Рівненській області на своїй фейсбук-сторінці повідомляє: бригада дорожніх робітників проводила під керівництвом молодшого майстра шляхового роботи з подрібнення залишків деревини, у тому числі гілок. Робили це вони на узбіччі автомобільної дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів. Подрібнення здійснювали за допомогою подрібнювача деревини PL-160.
Під час подрібнення на вальці подачі намотало гілки та рештки деревини, а це значно погіршувало роботу обладнання. Для того, щоб усунути недолік, тракторист, не зупиняючи роботу агрегату, при працюючому двигуні та валі відбору потужності трактора вирішив очистити вальці подачі деревини.
Один із робітників вирішив допомогти трактористу та став витягати гілку з нижнього валу, який в цей момент продовжував обертатись. Потягнувши гілку правою рукою, робітник відчув, як його руку за рукавицю почало затягувати під нижній вал разом з гілкою. Дорожній робітник отримав травму руки -  неповну травматичну ампутацію дистальних відділів ІІ-V пальців правої кисті.

Основною причиною нещасного випадку стало порушення трудової і виробничої дисципліни, у тому числі:
- невиконання вимог інструкцій з охорони праці;
- невиконання посадових обов’язків.

Управління Держпраці наголошує: на автошляхах України зараз триває період активних дорожніх робіт із залученням великої кількості техніки та обладнання. Тому кожен із працівників повинен пам'ятати, що дотримання вимог охорони праці – це, в першу чергу, збереження власного здоровя і життя!  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також