Кого у Рівному ховають без рідних і священника

11843 0

Ми у соцмережах:

Кого у Рівному ховають без рідних і священника

Рівнян вразила історія жінки, яка відмовилась забирати з лікарні тіло своєї померлої матері, пояснивши, що не має коштів на поховання. Її ховали комунальники за спеціальною процедурою. Виявляється, тільки цього року на такі обряди з бюджету Рівного витратили більше 47 тисяч гривень.

Микола Володько, начальник КП «Спец­комбінат-ритуа­ль­на служба»:

Уже цього року за спеціальною процедурою ми поховали 21 особу. Адже померлого не було кому хоронити. Коли людина у Рівному потрапляє у морг, то поліція розшукує її родичів. Якщо цього зробити не вдається, то правоохоронці звертаються до управління ЖКГ, і наше підприємство тоді проводить такі поховання.

Були різні ситуації. Наприклад, людина потрапила у ДТП, і її не вдається швидко впізнати. З плином часу можуть з’явитися і родичі. Однак померлого все одно потрібно поховати. У таких ситуаціях цим займається комунальна ритуальна служба. За такою процедурою хоронять і самотніх старих людей. Буває, що родичі померлого знаходяться за кордоном і ще не скоро приїдуть до Рівного.

Пам’ятаю, була ситуація, коли чоловік, вийшовши із в’язниці, виніс усе з дому і продав. Однак згодом його хтось убив. Мати тоді просила поліцію, щоб тіло сина хтось поховав, бо вона не має ні копійки.

За спеціальною процедурою відбуваються і поховання безпритульних. Для таких людей на кладовищі є спеціальні місця. Ховаємо їх у труні, а тіло загортаємо у тканину. Ставимо хрест, на якому вказуємо усю відому нам інформацію про померлого. Якщо згодом знаходяться рідні померлого, то вони можуть встановити пам’ятник. Уже бували такі випадки. Священника не запрошуємо, бо не знаємо, якого віросповідання був померлий. Можливо, взагалі в Бога не вірив.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також