Храм у Птичі залишається під тимчасовим арештом

1178 0

Ми у соцмережах:

Храм у Птичі залишається під тимчасовим арештом

З 2015 року триває протистояння між вірянами УПЦ Московського й УПЦ Київського патріархату. Відкрито два кримінальні провадження, одне з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено зовсім недавно — 2 квітня.

Згідно з даними досудового розслідування, 2 квітня близько 23:30 між вірянами села Птича Дубенського району в чергове загострилось протистояння, в результаті якого було пошкоджено Свято-Успенський храм та декілька осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 

3 квітня слідчий суддя Рівненського міського суду задовольнив клопотання слідчого про накладення тимчасового арешту на будівлю церкви.

10 квітня представник релігійної громади Свято-Успенської єпархії звернулася до суду апеляційної інстанції з апеляційною скаргою, в якій просила ухвалу місцевого суду скасувати, а в задоволенні клопотання слідчого щодо накладення тимчасового арешту на культову споруду відмовити.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила РВ, що заслухавши доводи представника апелянта, прокурора, пояснення слідчого, взявши до уваги факт багаторічного конфлікту між вірянами села Птича на Дубенщині, наслідком якого є досудові розслідування у кримінальних провадженнях, з метою збереження будівлі,  недопущення злісного порушення громадського порядку і попередження вчинення нових кримінальних правопорушень, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ  ухвалу місцевого суду залишила без змін, а апеляційну скаргу представника — без задоволення.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також