Хрест під вікнами як символ дружби народів

1355 1

Ми у соцмережах:

Хрест під вікнами як символ дружби народів

У Рівному на вулиці Міцкевича вірменська громада збирається встановити пам’ятний знак у вигляді хреста, який має назву «Хачкар». Так вшанують пам’ять жертв українського та вірменського народів. Громада зверталася до Рівненської міської рада, й вона знайшла місце під пам’ятний знак неподалік вулиці Кавказької. Обеліск висотою два з половиною метри з’явиться перед житловим п’ятиповерховим будинком, що біля кільцевої автомобільної розв’язки.

Та коли на місце приїхав бульдозер, щоб розпочати встановлення пам’ятника, мешканці будинку на вулиці Міцкевича, 3 неабияк розгнівалися. Адже техніка пошкодила дерева, які ростуть перед будинком. Тому люди кинулися її перепиняти, бо вирішили, що тут хочуть побудувати щось незаконне. Розв’язати конфлікт вдалося у результаті переговорів між вірменською громадою та жителями будинку. Наразі роботи тривають, а завершити їх планують до кінця жовтня.

Ігор Мислінчук, голова правління ОСББ «Міцке­вича, 3»:

Людей обурило те, що будівельна техніка приїхала без їхнього відома. Перед цим бульдозер пошкодив коріння ялин, що ростуть тут багато років. Встановлення хреста під вікнами будинку теж було не всім до вподоби. Однак вдалося домовитися: територія під пам’ятним знаком має бути зменшена, а сам знак буде трошки зміщений ближче до зелених насаджень. Так він не буде знаходитися під вікнами у людей. Домовилися також, що лавки біля знака встановлювати не будуть, щоб на них не сиділи п’яні компанії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також