Хрінники оговтуються від буревію

2208 0

Ми у соцмережах:

Хрінники оговтуються від буревію

Буря на Рівненщині розгорілася під вечір четверга, 29 червня. Найбільше лиха вона наробила у Радивилівському, Демидівському, Млинівському, Зарічненському та Володимирецькому районах. Серйозних збитків зазнав, зокрема, дитячий санаторій у Хрінниках, що у Демидівському районі.

буревій

У Млинівському районі поблизу села Острожець стовбури великих дерев завалили 11 кілометрів автошляху
Буря на Рівненщині розгорілася під вечір четверга, 29 червня. Найбільше лиха вона наробила у Радивилівському, Демидівському, Млинівському, Зарічненському та Володимирецькому районах. Серйозних збитків зазнав, зокрема, дитячий санаторій у Хрінниках, що у Демидівському районі. На щастя, діти не постраждали — того дня із санаторію вони уже виїхали. Натомість травму має восьмирічний Денис із сусіднього села Вичавки — на нього під час буревію впала балка хліва, пошкодивши ногу. Дитину госпіталізували до районної лікарні, щоправда, у задовільному стані. У дитячому санаторії «Хрінники» буревій пошкодив шість дерев'яних будиночків для відпочинку, один з яких тепер потребує капітального ремонту, викорчував та поламав 101 дерево і обірвав 1,5 км електропроводів. хринники буревий
У санаторії «Хрінники» дерева пошкодили 6 будиночків для відпочинку
— Діти у той день якраз виїхали, тож на момент бурі на території санаторію були лише відпочивальники у будиночках для сімейного відпочинку, - коментує директор санаторію «Хрінники» Олександр Олексюк. — На щастя, буря була вдень, тому люди встигли сховатися. Ніхто не постраждав. Востаннє подібна буря на території санаторії була, як розповідають, у 1984 році, але тоді наслідки були значно гіршими — з постраждалими та більшими руйнуваннями. Цього тижня до нас заїхало 135 дітей. На їхній відпочинок минулотижнева негода не впливає. Діти живуть у триповерховому корпусі, що на іншій частині нашої території, аніж будиночки для сімейного відпочинку. Електропостачання у дитячому корпусі є (на відміну від дерев'яних будиночків на момент розмови. — Ред.), водонапірна башта також працює. Але нам ще потрібно чимало зробити для відновлення території. Маємо 8 га лісу, який потрібно очистити після буревію, електрики вже приходили і оцінили збитки у понад 50 тис. грн., а скільки загалом доведеться витратити коштів на відновлення, ще й не рахували. Сподіваємося на підтримку з бюджету. Загалом понад 30 населених пунктів залишилися без електропостачання, яке у деяких селах повноцінно відновили лише цього тижня. Поблизу Острожця на Млинівщині сильний вітер повалив дерева, заблокувавши 11 кілометрів дороги. Гілки та стовбури перегородили на кілька годин проїзд також поблизу села Суха Воля Володимирецького району та Бережки Дубровицького. Розчищали автошляхи рятувальники. Окрім повалених дерев, у багатьох селян буря зірвала з дахів шифер. До слова, з районних та сільських бюджетів обіцяють частково компенсувати кошти і людям, чиї приватні господарства постраждали під час негоди. Цього тижня чиновники збирали спеціальні комісії, аби вирішити, яку суму виділять на компенсацію. Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися з письмовою заявою.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також