Християнське порозуміння на Басовому Куті

1691 0

Ми у соцмережах:

Християнське порозуміння на Басовому Куті

На прохання церковної громади міськрада виділила 10 соток землі Аллі Маленко на вулиці Марії Несвицької у Рівному.

Зараз ця жінка проживає у церковному будинку неподалік Троїцького храму, що на Басовому Куті. За радянських часів влада відібрала землю та будинок в православної громади, вселивши у нього три сім'ї. Але церковники відстояли свої права у суді. Дві з трьох сімей уже виселилися, однак одній родині нікуди подітися. Тож священик попросив допомоги у Рівненської міської ради. Анатолій Чугуєвець, депутат міськради:

— Єдине рішення, яке ми могли знайти, це дати цим людям землю взамін квартири. Його підтримали як сім'я, так і церковна громада. Жінка погодилася через п'ять років самостійно виїхати з квартири — якраз за цей час вони побудуються.
Леонід Поліщук, благочинний Рівненського району УПЦ КП:
— Церковна громада хоче зробити у тому будинку геріатричний центр. Там старі люди зможуть достойно доживати віку. В ньому може оселитися 25 осіб. Для цього ми зробимо окремі кімнати. Також у центрі житимуть медсестра та доглядальниця. Але задум будемо втілювати лише через п'ять років. Плануємо для цього залучити кошти як свої, так і меценатів. Наразі в тому будинку живе диякон та ця родина.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також