Хроніка політичних подій

1720 0

Ми у соцмережах:

Хроніка політичних подій

Депутат Верховної Ради, член політради Соціалістичної партії України Юрій Луценко відмовився від посади секретаря політради з агітації та пропаганди через розбіжності з членами політради. ::: Президент України Леонід Кучма вважає, що лідери Компартії Петро Симоненко, Соцпартії Олександр Мороз, блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко і БЮТ Юлія Тимошенко не зможуть об’єднатися на цьогорічних виборах. ::: Адміністрація Президента України не пов’язує недавні звільнення керівників чотирьох обласних державних адміністрацій з майбутніми виборами...

Депутат Верховної Ради, член політради Соціалістичної партії України Юрій Луценко відмовився від посади секретаря політради з агітації та пропаганди через розбіжності з членами політради. За його словами, він не згодний з їхньою позицією щодо проведення кампанії з виборів Президента, а також щодо інших важливих для партії питань. Луценко пояснив свою відмову від посади секретаря політради СПУ необхідністю монолітної команди під час виборів Президента. Він також додав, що має розбіжності з першим секретарем політради Йосипом Вінським, який, так само, як і Юрій Луценко, є довіреною особою кандидата в президенти Олександра Мороза.

* * *
Президент України Леонід Кучма вважає, що лідери Компартії Петро Симоненко, Соцпартії Олександр Мороз, блоку «Наша Україна» Віктор Ющенко і БЮТ Юлія Тимошенко не зможуть об’єднатися на цьогорічних виборах. На його думку, це чотири різні політичні сили і в них немає об’єднуючого фактора. «Це абсолютно різні люди, абсолютно різні політики, абсолютно різні ідеології... Їх поєднувало одне — жага влади», — сказав Президент.
* * *
Адміністрація Президента України не пов’язує недавні звільнення керівників чотирьох обласних державних адміністрацій з майбутніми виборами. Про це повідомив на брифінгу для журналістів заступник глави Адміністрації Президента Василь Базів. Він заявив, що кадрові перестановки в Хмельницькій, Тернопільській, Херсонській і Вінницькій областях були зроблені для поліпшення керівництва ними. «Це звичайна робота з кадрами. Зміцнення керівництва на обласному рівні, виходячи з конкретного аналізу соціально-політичної ситуації», — сказав Базів.
* * *
«Після жовтня 2004 року Росія отримає передбачуваного партнера у вигляді нової української влади», — заявив кандидат у президенти Віктор Ющенко під час зустрічі з депутатом Держдуми Росії, директором Інституту країн СНД і радником мера Москви Юрія Лужкова Костянтином Затуліним. Цей політичний експерт відомий своїми рішучими виступами за надання російській мові статусу державної в Україні, прихід в Україну російського капіталу, а також критикою бажання України щодо вступу в НАТО. Це вже не перша зустріч керівника блоку «Наша Україна» з представниками російської політичної еліти. Ющенко спілкувався також з Надзвичайним і Повноважним послом Росії в Україні Віктором Черномирдіним та відомим російським політиком Іриною Хакамадою.
* * *
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко не збирається поступатися своєю посадою глави партії і працюватиме на ній доти, доки не зрозуміє, що більше «не потрібний» цій організації. Так він прокоментував заяву члена політради НДП Євгена Кушнарьова щодо його готовності очолити партію, мотивуючи це непослідовною позицією її нинішнього лідера. «Розколу в партії не буде — ніхто не дочекається», — заявив Пустовойтенко. Він вважає, що «як у країні Президентом може бути кожен громадянин, так і в партії — член НДП може стати її главою і це — право вибору».
* * *
Лідери фракцій і груп парламентської більшості наполягають на розгляді Верховною Радою представлення Генеральної прокуратури щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності лідера БЮТ Юлії Тимошенко. «На нашу думку, всупереч вимогам Конституції та законів України штучно створено ситуацію, коли народний депутат, на відміну від звичайних громадян, є практично безкарним, не несе відповідальності навіть за вчинені злочини. Ми категорично проти цього», — йдеться в заяві, оприлюдненій керівниками більшості. Як уже повідомлялося, Генпрокуратура просила Верховну Раду дати згоду на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності за організацію дачі хабара. Однак регламентний комітет відхилив відповідне представлення, що викликало різку критику Генерального прокурора України Геннадія Васильєва. Він назвав рішення комітету «цинічним знущанням над слідством».
* * *
Cлабким, нерішучим політиком і популістом вважає Віктора Ющенка депутат Верховної Ради України Алла Александровська. «Ющенко не соромиться обіцяти, але соромиться говорити народу правду. Гадаю, у Віктора Андрійовича не вистачить сили волі й мужності визнати, що він був першим прем’єр-міністром, який призупинив дію 46 законів, що давали людям право на пільги», — заявила Александровська в інтерв’ю інтернет-виданню «Главред». Коментуючи самовисування Віктора Ющенка, вона зазначила, що «це прояв слабкості, оскільки кандидат не хоче показати свою політичну позицію. Висування політика під партійним прапором фактично дає відповідь на запитання, чого від нього чекати. Якщо ж кандидат висувається таким чином, як це зробив Ющенко,... виникає питання, чому і що він приховує від народу. Це повинно насторожити виборця».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також