Хрумка скоринка та соковите м’ясо: секрети приготування качки по-пекінськи

203 0

Ми у соцмережах:

Хрумка скоринка та соковите м’ясо: секрети приготування качки по-пекінськи

Рецепт приготування качки по-пекінськи доволі трудомісткий та включає багато процесів, застерігає відомий кухар Євген Колопотенко. Але, каже, можливо цю страву приготувати й вдома, отримавши смак, максимально наближений до традиційного варіанта:

— Для отримання тієї славнозвісної хрумкої скоринки ми спочатку руками відділимо шкірку від м’яса. Коли потім ми будемо поливати качку гарячою олією, за рахунок відділення шкірка стане максимально хрусткою. Також приготуємо маринад для качки, залишимо її у солоній воді зі спеціями на 10–12 годин. М’ясо рівномірно просолиться та візьме лише потрібну кількість солі і аромату спецій. Я раджу купувати качку із шиєю, так зручніше буде тримати її в процесі занурення у фритюр.

Інгредієнти

  • 1 качка 2,5 кг
  • 2 ст. л. зерен коріандру
  • 2 палички кориці
  • 5 зірочок бодяну
  • 180 г солі (60 г на 1 л води)
  • 2 ст. л. меду
  • 4–5 ст. л. соєвого соусу
  • 2 л олії для фритюру
  • 3 л води

Обережно відділіть шкірку качки від м’яса, просовуючи руку під шкірку вздовж всієї тушки, можна зробити це лише з одного боку, зі сторони грудки.

Закип’ятіть у великій каструлі 3 л води до 80 градусів. Розведіть у воді 180 г солі. Викладіть качку у велику миску та залийте цією водою. Додайте 2 ст. л. зерен коріандру, 2 палички кориці та 5 зірочок бодяну, у гарячій воді вони краще розкриють свої аромати. Залиште качку настоятися 10–12 годин у цій мисці за кімнатної температури, краще зробити це звечора. Рідина має повністю покрити качку. Якщо качка не повністю у воді, потрібно її періодично перевертати.

Коли пройде час, ретельно просушіть качку паперовим рушником, аби зовсім не залишилося вологи і зовні, і всередині тушки. Це потрібно для того, щоб качку можна було покласти у фритюр.

У велику каструлю налийте олію та розігрійте. Готовність фритюру можна перевірити, обережно зануривши лапку качки: має буде шипіння. Занурте качку у фритюр та поливайте гарячою олією протягом 15 хвилин зі всіх боків, поки качка не набуде легкого золотавого відтінку.

Після цього покладіть качку на деко, застелене пергаментом. Змастіть 2 ст. л. ложками меду та поставте у духовку, розігріту до 180 градусів, у режим конвекції верх-низ на 30 хвилин.

Через 30 хвилин дістаньте качку та змастіть 4–5 ст. л. соєвого соусу за допомогою пензлика і поверніть до духовки, змінивши режим на гриль.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також