Рецепт дня: Хрусткі огірки для гамбургерів

Хрусткі, ароматні, з кисло-солодкою ноткою та пікантним присмаком гірчиці — ці огірки створені для того, щоб робити бургери, хотдоги чи шаурму ще смачнішими. І готуються такі огірки дуже швидко.

1 хв. читання

Інгредієнти: 1 кг огірків (можна брати різні за розміром); 3 великі цибулини; 3 ст. л. крупної солі.

Для маринаду: 200 мл яблучного оцту; 50 мл кип’яченої холодної води; 300 г цукру; 0,5 ч. л. куркуми; 2 ст. л. зернистої гірчиці; 8 горошин духмяного перцю.

Огірки помити та нарізати кружечками завтовшки приблизно 4–5 мм. Цибулю почистити й порізати півкільцями або четвертинками.

Скласти огірки з цибулею у велику миску, пересипати сіллю, перемішати та залишити під пресом на 2–3 години, щоб овочі пустили сік. Злити рідину. Огірки промити холодною водою й добре відцідити.

Приготувати маринад: змішати яблучний оцет, воду та цукор, додати куркуму, гірчицю та духмяний перець. У маринад викласти огірки з цибулею, перемішати та поставити на плиту. Варити 2–3 хвилини після закипання, доки огірки не змінять колір.

Гарячі овочі розкласти у стерильні баночки невеликого об’єму, залити маринадом і закрутити кришками. Перевернути догори дном, накрити пледом і залишити до повного охолодження.

 

Поділитися цією статтею