Хто більше наобіцяє: Хомко чи Муляренко?

1829 0

Ми у соцмережах:

Хто більше наобіцяє: Хомко чи Муляренко?

Торік міський голова Володимир Хомко обіцяв оновити у Рівному стадіон «Авангард» за понад 100 мільйонів гривень. Тепер Олексій Муляренко, голова облдержадміністрації, обіцяє збудувати спорткомплекс за понад 300 мільйонів!

Олексій Муляренко Ярослав Мазярчук Спорткомплекс на Макарова має вирости між третьою поліклінікою та «Екватором». Будуватимуть першу чергу, спортзал на три тисячі глядацьких місць, 27 місяців. Стільки часу передбачили проектанти – рівненська філія «Діпроміста», яка сім років тому робила і ескіз для «льодової арени». Від останньої теж не відмовляються, проте її вписують у третю чергу. Після спортзалу, кажуть обласні чиновники, буде будівництво будівлі із 50-метровим басейном. Вартість двох інших черг ще навіть не обраховували. спорткомплекс на Макарова Спортзал на Макарова має обійтися у 310 млн. грн. За розробку його проекту «Діпромісто» одержить півтора. А до прикладу, річні власні доходи обласного бюджету – трохи більше 500 млн. грн.. Сума, яку отримала область цього року із Державного фонду регіонального розвитку, - 125 млн. грн. Тобто якщо навіть будівництво розіб’ють на три роки, кожного доведеться знайти 100 млн. грн. Будівництво однієї школи, між іншим, обходиться у приблизно півсотні мільйонів гривень. За словами Олексія Муляренка, залучатимуть кошти обласного бюджету, міського Рівного, районного та державного. Також розглядають спорткомплекс на Макарова як майбутній центр для підготовки спортсменів олімпійського резерву з кількох областей, тож рівненська влада очікує, що на його побудову будуть давати кошти не тільки з ДФРР, а й пропишуть фінансування «окремим рядком» у державному бюджеті. спорткомплекс на Макарова Про залучення приватних інвестицій до побудови першої черги поки не йдеться. Хоча проект передбачає побудову біля комплексу приватного готелю із басейном. У самій же спортивній залі мають бути торгові площі, але їх планують не продавати, а здавати в оренду. За словами заступниці голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, інвестори поки тільки пропонували вкласти кошти, вимагаючи за це виділити їм ділянку для будівництва багатоквартирного будинку поруч. На таке, зазначають в ОДА, погоджуватися не будуть. Інвесторам, заявляють, дозволять будувати тільки те, що передбачено проектом: готелі, розважальні заклади, ресторани і т.п. спорткомплекс на Макарова Голова Рівненської ОДА заявляє, що будівництво спортивного залу не буде обтяжливим для області. Мовляв, проект підтримує Мінрегіонбуд та міська влада Рівного. За його словами, з міського бюджету виділять кошти і на будівництво спортзалу на Макарова, хоча, нагадаємо, у Рівному мали би реконструювати стадіон «Авангард», який також обійдеться у понад сотню мільйонів гривень і який обіцяв рівнчнам ще два роки тому Володимир Хомко.

Олексій Муляренко
Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА: — Проектна документація вже повністю зроблена, що дозволить нам проводити тендер на будівництво першої черги спортивного комплексу. Сподіваюся, що нічого не завадить розпочати будівельні роботи навесні наступного року. Проект дуже амбітний, великий і дорогний, але він надасть надзвичайно великі можливості для нашого міста та області. У Рівному наразі жодне приміщення не дозволяє проводити змагання міжнародного рівня, зокрема з баскетболу, який нині відроджується в області. Окрім спортивних змагань та спортивних тренувань, у залі можна буде проводити концерти, збори, тренінги, виставки. Тобто це багатофункціональний мультикомплекс. Вже проведено розмову із міським головою Рівного та міськими депутатами. Вони розуміють, що місто зацікавлене у такому проекті, тож кошти міського бюджету будуть залучені. Але у першу чергу кошти йтимуть з державного бюджету. Окрім ДФРР та коштів соцеконому (так звані депутатські мільйони на округи), ведемо переговори із Києвом, аби у державному бюджеті було окреме фінансування для цього спорткомплексу. Ярослав Мазярчук, директор обласного департаменту будівництва: — Ідея комплексу виникла у 2009 році, коли почали говорити про можливість проведення чемпіонату світу з хокею в Україні. Виділили кошти на ескіз, але з 2010 року про проект забули. До цього року. Проект першої черги, розроблений «Діпромістом», вже майже пройшов експертизу.
Роман Семенченко
Роман Семенченко, в.о. директора Рівненської філії ДП «Діпромісто»: — Спорткомплекс враховуватиме сучасні тенденції та потреби спортсменів. Спортзал — універсальний. Там можна буде проводити змагання з футзалу, змагання, які триватимуть цілий день, а також тренування. Передбачено достатню кількість роздягалень і для команд, і для тренерів, і для суддів — причому і для чоловіків, і для жінок. Оскільки спортсменам час від часу потрібна реабілітація, у приміщенні буде сауна, невеликий басейн, кабінети для медперсоналу та для загальної фізичної підготовки. Вздовж фасаду будуть стоянки для маломобільних груп населення, таким людям буде зручно потрапити всередину. Гардероб також будуть комфортними для відвідувачів. Спортивний інвентар можна буде легко забирати із залу на час проведення концертів, наприклад. Концертним групам у залі буде можливість віддати до 100 кіловат потужності для озвучення та додаткового освітлення. Для преси зверху, на другому поверсі, передбачено коментаторські кабіни, прес-зал. Також у залі будуть місця для VIP-персон. Потоки глядачів та спортсменів не пересікатимуться. Глядачі заходитимуть з головного входу, спортсмени, актори — з двору, де будуть стоянки для автобусів та авто. У залі вмонтують великі монітори. Там будуть дотримані найвищі вимоги до безпеки: автоматичне пожежогасіння, наприклад. З 80-х років такі об'єкти, окрім Харкова та Одеси, ніде не робили.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також