Хто хотів підкупити Якимця?

1316 0

Ми у соцмережах:

Хто хотів підкупити Якимця?

Мільйон доларів пропонували кандидату в міські голови Рівного Дмитру Якимцю, щоб він відмовився від участі у виборах. Пан Якимець і його команда звернулися до правоохоронних органів, і нині рівненська міліція шукає того, хто давав вказівку двом мешканцям Чернівців погрожувати кандидату. Дмитро Якимець зазначає, що це була спроба скомпрометувати його і що випадок тільки утвердив переконання, що йому та "Громадському контролю" потрібно балотуватися на цих виборах.

Дмитро Якимець підкуп Дмитро Якимець — кандидат на посаду міського голови Рівного від політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Громадський контроль"". Сама політична партія також балотується на виборах — до міської ради. Пропозицію на мільйон доларів отримав, власне, не сам Дмитро Якимець, а його заступник у громадській організації "Громадський контроль" і кандидат у депутати міськради Олександр Зайчук. Минулої п'ятниці, 2 жовтня, пану Зайчуку зателефонував невідомий і запропонував зустрітися в офісі "Громадського контролю". Зважаючи на те, що під час виборчого процесу такі дзвінки — не рідкість, Олександр Зайчук погодився. — Чоловік, який прийшов на зустріч, попросив вийти у коридор і там конкретно сказав: Якимець має зняти свою кандидатуру з передвиборчих перегонів — за один мільйон доларів. Додав, що замовники готові заплатити і більшу суму. Окрім того, зазначив, що він представляє інтереси чинного міського голови. Мене така пропозиція дуже здивувала. Я одразу ж доповів Дмитру Якимцю та звернувся у правоохоронні органи, — розповідає пан Зайчук. У вихідні Олександр Зайчук отримав кілька повідомлень на мобільний телефон з погрозами у бік Дмитра Якимця. У них зазначалося, якщо він не погодиться на пропозицію, то опиниться у лікарні. Усі повідомлення Олександр Зайчук передав правоохоронцям, а отримавши у понеділок черговий дзвінок від незнайомця, запросив його на зустріч, під час якої були вже присутні правоохоронці. Чоловік, не підозрюючи, що розмовляє з працівниками УМВС, повторив пропозицію про мільйон доларів за зняту з виборів міського голови кандидатуру Дмитра Якимця. Через дві години правоохоронці затримали чоловіка. — Я був присутній під час затримання, — зазначив пан Зайчук. - Чоловікові — приблизно 22 роки. Виявилося, він та його напарник приїхали із Чернівців. У Рівному вони мали координатора, який винайняв для них житло і говорив, що вони повинні робити. Коли хлопця затримали, він був з сумкою — там були його особисті речі, він збирався повертатися додому. Серед речей був мобільний телефон з небагатьма номерами, але серед них — відомі імена, називати які не будемо. Нехай розбираються правоохоронці. Також був блокнот з моїм телефоном та написаними текстівками, які затриманий зачитував мені під час розмов та відправляв повідомленнями. Такого цинізму я не бачив за все своє життя, подібного у Рівному ще не траплялося. Проте це не вплине на роботу жодного кандидата, який балотується від списку "Громадського контролю". Кожен із них має мету — щоб місто було кращим. І що б негативного не говорили у нашу сторону, люди мають розуміти, що ми не звернемо з нашого шляху. А наш шлях єдиний — це нове Рівне. Управління МВС у Рівненській області з'ясовує, хто був замовником підкупу кандидата у депутати. "Громадський контроль" зазначає, що покладається на роботу правоохоронців і чекатиме, коли вони розкриють справу. Дмитро Якимець прокоментував:

— Я не буду нікого звинувачувати. Мені здається, що це була провокація, яка мала мене дискредитувати. Пропонування грошей — це продовження виливання на мене бруду, пов'язаного з міфічним бурштином, криміналітетом. Це лише був наступний етап. Що вони придумають завтра — я навіть не знаю. Але я б хотів звернутися до цих людей: "Що ви творите? Це всього-на-всього вибори. Схаменіться!". Єдина наша чітка позиція — звернення до правоохоронців. Тільки слідство з'ясує, що відбувається насправді. Нехай правоохоронні органи дають свою правову оцінку. Бо це абсолютний безлад, це низовинна боротьба за владу, в якій застосовувати почали усі методи, зокрема, абсолютно неприйнятні, нелюдські і брудні. Я звертаюся до правоохоронців з вимогою негайно розслідувати цю справу — якісно, ретельно, але дуже швидко. Те, що сталося, вплине на передвиборчу кампанію. Ми ще більше утвердилися у тому, що свою кампанію будемо вести чесно, нормальними політичними методами і ніколи в житті не скотимося до рівня наших опонентів. Те, що відбувається, мене по-людськи дістає, але, з іншого боку, і цементує. Якщо вони до такого рівня опускаються, значить, вони бояться втратити владу. А це означає, що ми на правильному шляху. Звучали погрози моєму життю. Ми будемо дуже жорстко реагувати на подібні речі, але тільки у межах чинного законодавства.
Олеся АНТОНЕНКО.
tag:Підкуп на мільйон tag:Передвиборча агітація


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також