Хто перекрив центр Рівного?

4452 0

Ми у соцмережах:

Хто перекрив центр Рівного?

Проїзд центром Рівного у робочі дні вже давно став проблемою. Довгі корки із десятків автомобілів, автобусів та тролейбусів роблять ділянку між міським ринком та центральним універмагом майже непроїзною. Причиною цього є, по-перше, два наземні пішохідні переходи, які зупиняють перенасичений потік транспорту, по-друге, так звані маршрутки, які дублюють маршрути автобусів та тролейбусів і разом із ними не вміщуються на зупинках, перекриваючи проїзд решти транспорту. І якщо наземні переходи за бажання можна закрити, направивши потік людей у підземні переходи, то з маршрутками складніше — занадто багато вони приносять своїм власникам необлікованої готівки. Тож аби відволікти людей від реального шляху вирішення проблеми, запустили петицію щодо заборони проїзду центром для приватних автомобілів. Тож влада міста має або щось робити з переходами та маршрутками, або реагувати на петицію.

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Андрій Федотов, автор петиції:

— Потрібно заборонити проїзд центральною частиною вулиці Соборної для приватного транспорту у зв’язку із тим, що в години пік маршруткою добратися з Ювілейного на автовокзал неможливо. Постійні затори, це стосується як ранішньої пори, коли люди їдуть на роботу, так і ввечері, коли люди повертаються додому.

Василь Сливка, начальник міського управління транспорту і зв’язку:

— І що це дасть? За моєї пам’яті таке періодично запроваджували не один раз, а особливого ефекту від того немає. Можливо, буде деяке поліпшення саме для громадського транспорту, водіям стане легше дотримуватися графіку. Але куди тоді скерувати решту транспортного потоку? Закриємо для приватників центр Рівного, так одразу вулиці Степана Бандери та Млинівська «ляжуть», бо затори перемістяться туди. От не встигли тимчасово перекрити ділянку вулиці Чорновола для проведення капремонту, так мешканці з самого ранку нам телефони обривають, бо затори — величезні, люди не можуть навіть до лікарні доїхати. А уявіть, що буде, якщо ще й рух на Соборній нині обмежити? Колись давно, ще років 20 тому, тодішній міський голова Віктор Чайка посилав мене у відрядження до шведського міста, що подібне до Рівного. Так там пішли іншим шляхом: облаштували парковки на в’їздах до міста, де водії залишали приватні авто і пересідали на громадський транспорт або на велосипеди — і проблеми нема. Звісно, пропонувати рівняни можуть все, що вважають за потрібне. Але треба ретельно зважувати, чи піде воно на користь і які можуть бути від того мінуси.

Записала Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також