Хто підпалив магазин рівненського депутата Денисюка?

1648 0

Ми у соцмережах:

Депутат Денисюк пов'язує підпал магазину зі своєю політичною діяльністю

Минулої п’ятниці у Рівному горів магазин електротехніки, розміщений на першому поверсі п’ятиповерхівки на вулиці Степана Бандери, 15. Цей торговий заклад належить Роману Денисюку, який у вільний від торгівлі час займається політикою у міській раді, куди був обраний торік від партії «Голос». Пожежа була дивною — палій, який кинув у розбите вікно палаючу ганчірку, очевидно, не мав на меті спалити торговий заклад. Це була, скоріше, акція нагадування про щось, відоме лише тому, в кого палили, і тому, хто палив.

Роман Денисюк, лідер фракції «Голос» у міській раді:

— Вранці я приїхав на роботу й побачив людей біля свого магазину. Коли підійшов ближче, то зрозумів, що хтось вночі намагався магазин підпалити. Адже було розбито скло в магазині, через це скло закинули смолоскип. Скоріше за все, що ще була якась рідина, бо сильно горіло. Якщо зайти у магазин, то можна побачити, що у нас є виставкова зала з товаром, підвальне приміщення й офіс. Цей смолоскип був закинутий саме до виставкової зали, де знаходився товар. Нам дуже пощастило, що все приміщення облицьоване плиткою, тому вогонь сильно не поширився. Разом із тим, там висока стеля. За інших умов від магазину могло залишитися згарище. Коли я приїхав, то вогню уже не було, тому й не викликав пожежників.

Пошкоджено товари у першій частині виставкової зали. Якісь обгоріли, якісь вкрилися сажею. Тобто товари уже не мають того вигляду, щоб їх можна було продати. Трохи закоптилася стеля в офісі та підвалі. Наразі усе пошкоджене познімали, триває ремонт. Чекаю звіту від бухгалтерії про збитки. Коли усе підрахують, то буде зрозуміло, скільки потрібно вкласти грошей, щоб придбати новий товар. Сподіваюсь, що за тиждень магазин відновить свою роботу.

Пов’язую те, що сталося, із своєю політичною діяльністю. Однак наперед нікого не хочу звинувачувати. У нас для цього є правоохоронні органи. Тепер справа за ними.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС в Рівненській області:

— Про пожежу в магазині на вулиці Степана Бандери жодних повідомлень на лінію «101» не надходило. Нас ніхто туди не викликав. За таких умов ми про цю пожежу взагалі нічого не знаємо. Скажу, що вогнеборці потрібні не лише для того, щоб загасити вогонь. Також вони беруть участь у визначенні причин пожежі.

Можливо, ніхто б і не дізнався про підпал магазину «Електро», якби сам депутат про це не розповів — щоправда, аж через кілька днів після пожежі. Він же й зареєстрував проєкт рішення міськради про звернення щодо розслідування цієї події до правоохоронних органів та голови Рівненської ОДА Віталія Коваля.

У зверненні, зокрема, йдеться, що підпал міг бути скоєний з метою залякування депутата Романа Денисюка. Очевидно, партійці «Голосу» в міській раді натякають на їхню боротьбу проти будівництва кіосків на вулиці Київській, навпроти автовокзалу. На позачерговій сесії, коли депутати намагалися скасувати дозволи на встановлення кіосків, проти депутатів з цієї фракції був зібраний мітинг. Пізніше невідомі пікетували автокав’ярню на майдані Незалежності, яка належить депутату фракції «Голос» Зурабу Кантарії. Оскільки міська влада програла усі суди, то кіоски на вулиці Київській добудували, і вони вже працюють.

Тим часом і без звернення міської ради справою про підпал уже займається поліція. Слідчі Рівненського управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу за ч. 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Юлія Мозоль, речниця Національної поліції Рівненщини:

— 17 грудня близько 09:10 до поліції надійшло повідомлення 38-річного рівнянина, що вночі у магазині на вулиці Степана Бандери в обласному центрі невідомі особи розбили вікно та кинули всередину факел із займистою речовиною. Слідчо-оперативна група на місці події вилучила дерев’яну палицю із намотаною ганчіркою, на якій наявні сліди горіння, запальничку та дві полімерні кришки. Слідів проникнення та крадіжки не виявлено.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також