Хто у Рівному підпалив Покутного?

2053 0

Ми у соцмережах:

Хто у Рівному підпалив Покутного?

Рівнянина Геннадія Покутного, який мешкав на вулиці Дорошенка в Рівному, вивели із палаючого будинку у напів притомному стані. Після цього майже столітній одноповерховий будинок повністю згорів, ледь не підпаливши п’ятиповерхівку, що знаходиться поряд. Поліція та вогнеборці, які ліквідовували пожежу, повідомили потім, що пожежу влаштував сам 57-річний Покутний через сварку з власною дружиною, яку перед цим передбачливо вигнав з дому після побутової сварки.

Що саме послужило причиною такого фіналу подружньої суперечки — не повідомляють. Так само не уточнюють, чи хотів Покутний спалити разом з хатою і себе самого. Коли це не так, то чому він залишився у приміщенні, яке підпалював? Бо ж спалити цілий дім завдання не з простих — самі спробуйте. Якщо ж додати до цього поведінку вигнаної дружини, яка, за її словами, не змогла одразу викликати пожежників через відсутність мобільного телефону, запитань виникає ще більше. Одне добре — всі врешті залишились живі, і слідство має час, аби дослідити всі обставини пожежі. Що робитимуть власники ще двох квартир згорілого будинку — теж поки невідомо. Може, той дім був застрахований?

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Чоловік вигнав дружину на вулицю, а сам напхав у металеву банку поролону, облив його клеєм та підпалив спершу бляшанку, а потім і стіни будинку. Коли жінка побачила, що з будинку йде дим, то звернулася до перехожих з проханням, щоб ті викликали рятувальників. Адже її мобільний телефон залишився всередині будинку. Коли рятувальники зайшли у будинок, який горів, то виявили чоловіка. Той не міг сам вийти, бо отруївся чадним газом.

Олеся Осіпчук, речниця ГУ ДСНС в Рівненській області:

— Під час ліквідації пожежі чоловіка виявили в одній з кімнат будинку — він лежав біля ліжка. Коли рятувальники його підняли, то він прийшов до тями. Чоловік не поводився агресивно, але було видно, що дуже важко йшов. Потерпілого вивели на свіже повітря та передали медикам «швидкої».

Додам, що цей будинок на три сім’ї. Біля будинку росло дерево, то під час пожежі температура була настільки висока, що воно почало диміти. Оскільки поряд з цим будинком знаходиться багатоповерхівка, то в ній від високої температури поплавилися балкони. Якби вогнеборці вчасно не прибули на місце пожежі, то, скоріше за все, вогонь перекинувся б на багатоповерховий будинок.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також