Хто платитиме штраф за маску на підборідді

1981 0

Ми у соцмережах:

Хто платитиме штраф за маску на підборідді

В Україні будуть по-новому штрафувати за маски на підборідді

   В Україні підприємства зобов’язані стежити за тим, щоб їхні відвідувачі носили маски правильно – прикриваючи ніс і рот. З порушення цього правила доведеться заплатити штраф від 3400 до 5100 грн.

Згідно з ухваленим Верїовною Радою документом, підприємства всіх форм власності (починаючи від торгових центрів і закінчуючи державними установами) повинні контролювати, щоб їхні відвідувачі не знімали маски в приміщенні.

Карати будуть тих, хто впустить у громадський транспорт, торгові центри й будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф від 3400 до 5100 грн.

Штрафувати можуть навіть "за невжиття заходів", тобто якщо людина зайде в приміщення в масці, а потім зніме її, водночас ніхто не зробить їй зауваження, не попросить надіти маску або залишити приміщення, то і за таку бездіяльність підприємство можна оштрафувати.

При цьому уточнюється, про які саме реагування йдеться. Це усне зауваження про необхідність одягти засіб індивідуального захисту; припинення обслуговування; виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення.

Цей закон набуває чинності з дня, наступного за днем ??його опублікування.

До цього вже ухвалили подібні правила, але з покаранням для фізичних осіб, які неправильно носять маски в громадських закладах. Для них передбачено штрафи від 170 до 255 грн.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також