Хто швидший — Хомко чи Муляренко?

2344 0

Ми у соцмережах:

Хто швидший — Хомко чи Муляренко?

Між міським головою Рівного Володимиром Хомком та головою Рівненської ОДА Олексієм Муляренком від минулого року тривають неспортивні змагання за спортивні споруди міста. Хомко обіцяє збудувати «Авангард», а Муляренко — спорткомплекс на Макарова. Причому розпочати мають одночасно — у цьому році.

Міськрада на прохання Володимира Хомка уже виділила перші 20 мільйонів на стадіон у центрі. Олексій Муляренко на спорткомплекс гроші шукає у держбюджеті.

Спорткомплекс на Макарова — це іміджевий проект для Олексія Муляренка, який збирається балотуватися у міські голови Рівного на наступних виборах. Тож не дивно, що проектно-кошторисна документація будівництва першої черги спорткомплексу — великого спортивного залу — швидко пройшла всі експертизи і була подана на фінансування до Державного фонду регіонального розвитку.

З цього фонду область цього року має отримати 214 млн. грн., і спорткомплекс на Макарова опинився першим у списку.

Загалом на фінансування з ДФРР претендували цього року понад 80 проектів в області. Днями комісія з чиновників, депутатів, науковців та активістів ставила кожному проекту оцінку, формуючи таким чином десятку тих, які одержать кошти.

Бо ж суми з ДФРР, прогнозують, вистачить тільки на близько 20 проектів. П’ять з яких — перехідні з минулих років, а тому їхнє фінансування навіть не обговорюють: реконструкція очисних споруд у Березному, школи — під ДНЗ у Залав’ї Млинівського району, школи у Степангороді Володимирецького району, будівництво спорткомплексу у Сарнах та реконструкція спального корпусу будинку-інтернату в Мирогощі-2 Дубенського району.

Окрім цього, фінансування з держбюджету цього року мають надати на реконструкцію Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, на капремонт спального корпусу обласного центру комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії Рівненського району, на будівництво школи у Цепцевичах Сарненського району, спортзалу у Здолбунові, на реконструкцію обласної бібліотеки у Рівному, будівництво спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці, на добудову школи у Старому Селі Рокитнівського району та будівництво дитсадка на вулиці Семидубській у Дубні.

Одинадцятим у рейтингу на фінансування з ДФРР йде проект «впровадження нових технологій проведення операційних втручань в ортопедо-травматологічній практиці» для обласної дитячої лікарні. Дванадцятим — будівництво НВК у Борбині Млинівського району.

Можливо, коштів також вистачить на «впровадження медичної інформаційної системи» в обласній дитячій лікарні, на реконструкцію трибун та бігових доріжок стадіону «Колос» у Костополі та на будівництво дитсадка на вулиці Богдана Хмельницького у Березному.

Сформований рейтинговий список об’єктів ще має пройти затвердження Мінрегіонбуду.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також