Хто такий Луцюк, який відправляє чоловіків з Рівненщини на війну?

24074 0

Ми у соцмережах:

Хто такий Луцюк, який відправляє чоловіків з Рівненщини на війну?

Обласний військовий комісар Сергій Луцюк, який заступив на посаду на Рівненщині торік восени, був маловідомою на загал людиною, кажуть, уникав публічних заходів. До цього більше десяти років будував свою кар’єру в районних військкоматах на Прикарпатті. Його навіть жартівливо називали «комісаром Карпат» за керівництво центром комплектування та соціальної підтримки в Косівсько-Верховинському районі Івано-Франківщини, де населені пункти розташовані в гірській місцевості. У 2018 році Луцюк зумів потрапити у «список щасливчиків», які отримали двокімнатні квартири в Івано-Франківську від спілки місцевих забудовників. Про його заслуги в документах на житло сказано мало. Лише згадується, що був у зоні АТО в 2014 році. Уже в розпал війни його перевели на роботу до Рівного. А днями він став відомий на всю країну. Сталося це завдяки відеозапису, який оприлюднило Державне бюро розслідувань. На записі демонструються методи роботи обласного комісара з підлеглими.

Слідство стверджує, що водій однієї з військових частин Рівненського району хотів доповісти про порушення в роботі обласного та районного комісарів. Однак комісари дізналися про такі наміри підлеглого і вирішили залякати військового. Вони влаштували імпровізований допит: Сергій Луцюк орудував битою, а районний комісар Віталій Козачук знімав процес на відео. Комісари також змушували водія ставати на коліна та вимолювати пробачення за те, що той хотів на них доповісти.

Тетяна Сальян, речниця з комунікацій Державного бюро розслідувань:

— 26 липня працівники ДБР провели шість обшуків за місцем роботи, проживання та в автомобілях керівників центрів комплектування. Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один з яких належить потерпілому військовому. Вдома у Сергія Луцюка було знайдено биту, якою били чоловіка. У керівника військкомату Рівненського району було вилучено 8 пакетів із білою речовиною та знаряддя для вживання наркотичних речовин. Цією речовиною може бути амфетамін. Через це керівника районного центру комплектування було одразу затримано та повідомлено про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Керівнику обласного центру комплектування було оголошено про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426–1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Запобіжні заходи затриманим керівникам військкоматів обирали 29 липня. Обом комісарам Рівненський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

А який же «компромат» на начальство вдалося зібрати підлеглому комісарів? У ДБР поки це не розголошують. В інтересах слідства.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також