Хто з прокурорів Рівненщини отримує виплати за інвалідність

6644 0

Ми у соцмережах:

Хто з прокурорів Рівненщини отримує виплати за інвалідність

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, хто із керівників обласних прокуратур мають інвалідність та отримують значні суми пенсійних виплат.

 Так, до переліку потрапив 51-річний керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький. Декларація свідчить, що за минулий рік отримав 1 млн 800 тис. заробітної плати. Також посадовцю нарахували 424 тис. пенсійних виплат за рік. Їх він отримує щонайменше з 2017 року.

Окрім нього, інвалідність мають 42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова, 45-річний керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, а також перший заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко.

Нагадаємо, журналіст Юрій Бутусов повідомляв, що приблизно понад 50 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, ймовірно, через корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК. Однак, Олійник заперечив звинувачення. Він заявив, що має проблеми зі здоров’ям, бо ще у 2005 році отримав травму на робочому місці, вивчаючи матеріали кримінального провадження. Згодом стало відомо, що наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням.

Читайте також: Звільнили після скандалу з «інвалідністю» 50 прокурорів головного прокурора Хмельницької області


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також