Хто «замовив» Бублика?

5635 0

Ми у соцмережах:

Хто «замовив» Бублика?

Автостоянка поблизу ринку «Андріївський» в Рівному існує з моменту відкриття торгового комплексу. На її незручність з самого початку було чимало нарікань від рівнян. Але ні місцева влада, ні правоохоронні органи ніяких порушень в цьому не вбачали. Відтак на скарги просто не реагували. Аж раптом до цієї автостоянки у рівненських правоохоронців виник інтерес. Власники ринку кажуть — інтерес нездоровий.

Отож, не минуло й десяти років від початку роботи згаданої автостоянки, як прокуратура області виявила низку порушень. Причому настільки «суттєвих» порушень, що у прокуратурі навіть ініціюють розгляд питання про припинення експлуатації автостоянки на найближчій сесії міськради. — Рівненська міська рада ще в 2001 році надала керівнику ТзОВ «Бадьорість» в оренду терміном на 49 років земельну ділянку площею 2018 кв.м для влаштування автостоянки, — повідомили «РВ» у прес-службі прокуратури області. — Однак, як встановлено перевірками, сьогодні частину земельної ділянки площею близько 80 кв.м керівники згаданого товариства використовують не за цільовим призначенням. Так, без відповідних дозволів та погоджень з контролюючими органами працює на території цієї ділянки торговий павільйон. Натомість, основні в’їзд та виїзд з автовокзалу перекрито, чим порушено вимоги правил протипожежної безпеки. Крім того, не приведено у відповідність до проектно-кошторисної документації та схеми дорожнього руху улаштування пішохідних доріжок по периметру автостоянки, демонтаж штучних перешкод для руху, що встановлені по вулиці на заїзді до автостоянки та інше. Усі перераховані порушення створюють незручності для мешканців та гостей міста. На усунення зазначених порушень органи прокуратури області внесли подання міському голові м.Рівне з вимогою ініціювати припинення експлуатації автостоянки по вул.Київській, 40-а, допоки не будуть приведені у відповідність правила, норми і стандарти, що стосуються безпеки дорожнього руху.

Коментарі Андрій Бублик, власник ринку «Андріївський»: — Я впевнений, що це — чиєсь конкретне замовлення. Хтось з місцевих можновладців поклав око на землю, яка надана в оренду ТзОВ «Бадьорість» під автостоянку. Тепер же руками прокуратури той хтось намагається цю землю у нас відібрати. Свого часу ми вже втратили одну автостоянку біля супермаркету «Сільпо» — місцева влада попросила у нас її нібито під реконструкцію. Ми повірили на слово — а землю під тією автостоянкою продали з аукціону. Тепер прокуратура вже кілька місяців проводить у нас різні перевірки. Це відволікає від нормальної роботи і дуже псує нерви. Через це директор нашого товариства вже потрапив у лікарню. Весь час щось шукають, але нічого протизаконного знайти не можуть. Була навіть спроба порушити кримінальну справу... Щодо вказаних «порушень» — то покажіть мені, будь ласка, в Рівному хоча б ще одну автостоянку, яка була б так облаштована, як наша. Ми її зробили за аналогією найсучасніших столичних автостоянок — на ній лише розмітка та огорожа коштують 20 тисяч гривень. Встановлюємо там дороге цілодобове відоспостереження. Постійно прибираємо її. Тому зробити її відкритою і безплатною ми не можемо, оскільки там буде повний хаос, на кшталт інших наших центральних ринків. Тільки тут ще будуть їздити і автобуси. На автостоянці вже кілька років облаштовані і вимощені тротуарною плиткою пішохідні доріжки, зроблена огорожа. Стільки ж існує там пожежний евакуаційний виїзд. До речі, на вимогу пожежників ми зробили ще один. Обидва вони постійно відкриті і позначені відповідними знаками. Дивно, чому прокуратура їх не помітила. Тепер щодо павільйонів. Ми маємо дозволи управління архітектури на зовнішню реконструкцію малої архітектурної споруди типу «нон-стоп», що була встановлена на території автостоянки ще десять років тому. Тобто з моменту відкриття ринку. Також маємо рішення сесії міської ради щодо зміни цільового призначення 69 квадратних метрів землі під цією спорудою. Документи на зміну цільового призначення нині в роботі. Загалом ринок такого маштабу, як наш, згідно існуючих норм, повинен мати щонайменше півтисячі паркувальних місць. Ми ж через те, що у нас відібрали автостоянку біля «Сільпо», тепер маємо лише 200. Не завжди тих місць вистачає навіть для підприємців, які торгують у нас на ринку. Закрити цю автостоянку буде грубим порушенням законодавства. І останнє — ринок «Андріївський» сплатив до міського бюджету тільки ринкового збору та інших податків на суму понад 6 мільйонів гривень. Ринковий збір у повному обсязі надходить в бюджет міста. Створено більше тисячі робочих місць. Ми самотужки перетворили закинутий пустир на сучасний торговий центр, не взявши з міського бюджету жодної копійки. То хіба ми мало зробили для Рівного? Віктор Робейко, в.о. начальника Рівненського автовокзалу: — Ми свого часу попросили адміністрацію ринку «Андріївський» облаштувати ще один пожежний виїзд. Вони це зробили, нанесли розмітку, встановили необхідні знаки, тому жодних претензій до них немає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також