Художники із України та Білорусі писатимуть полотна в Гощі

961 0

Ми у соцмережах:

Художники із України та Білорусі писатимуть полотна в Гощі

Результати їхнього перебування в селищі зможете переглянути в Гощанському історико-етнографічному музеї «Погорина», де експонуватимуться роботи митців.

Пленер, – саме у такому форматі працюватимуть художники – ми запланували як частину культурної програми Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції в Гощі, яка відбудеться 8 вересня,розповідає один із організаторів конференції Валерій Бейлах. - Місцевий гід Володимир Коташевський знайомив митців із історичними та культурними надбаннями краю, відтак вони обирали місця, які відтворюватимуть у своїх роботах.
Робоча група складається із представників Рівненського художнього мистецького об’єднання «Колоарт» та членів Вітебської спілки художників на чолі із Тетяною Воронковською.
– Усі художники вперше в Гощі, – розповідає член спілки художників України, керівниця групи Тетяна Лукашевич.Ми вже визначилися із місцями, які відтворюватимемо на полотнах. Щодня кожен художних писатиме одну роботу. Потім роботи допрацьовуватимуть в студіях. Опісля проведемо виставку робіт в Гощі та Рівному. 12 робіт залишаться в експозиції місцевого музею.
Привітав художників у Гощі селищний голова Микола Панчук. Він наголосив на важливості збереження історико-культурної спадщини регіону, обміну творчими ресурсами та промоції селища, у тому числі через арт об’єкти: "8 вересня в рамках проведення Всеукраїнської конференції в Гощі ми відкриватимемо виставку, де експонуватимуть роботи запрошених художників. Частину робіт залишиться в Музеї, частина – прикрашатиме галереї інших мистецьких студій. Таким чином ми популяризуємо історичні, культурні місця Гощі, намагаємося зберегти культурну спадщину й привабити туристів".

Веб-сайт Гощанської селищної ради. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також