Художня медицина від MED Goblin. Невже фітопрепарати такі токсичні?

638 0

Ми у соцмережах:

Художня медицина від MED Goblin. Невже фітопрепарати такі токсичні?

У своїй книзі, Що нещодавно вийшла “Медицина доказова і не дуже” Андрій Сем’янків, він же знаний блогер MED GOblin на сторінці 163 пише про фітотерапію “Міф про користь усього природного й шкідливість синтетичного є оманою. Отруїтися можна і тим і іншим, просто у випадку фармакологічних препаратів набагато легше берегти себе від біди. ” Отруїтися можна і звичайною кухонною сіллю, пане Андрію.

Що смертельніше фітопрепарати чи звичайні лікарські засоби?

Спробуємо розібратися з цим за допомогою статистики на прикладі Великобританії, де третина населення використовує фітопрепарати.  Про проблеми, пов’язані  із застосуванням рослинних засобів, повідомляється набагато рідше, ніж про ті, що пов’язані з фармацевтичними препаратами. Наприклад, між 2006 та 2008 роками було лише 284 звітів про проблеми з  лікарськими засоби на рослинній основі проти 26129 про фармацевтичні препарати за аналогічний дворічний період. Різниця вражаюча.  За оцінками, у США щороку фармацевтичні препарати вбивають близько 100 000 людей . Все це однозначно підтверджує той факт, що звичайні ліки більш токсичні, ніж фітопрепарати.

Є ще один важливий фактор, з яким безперечно знайомий  пан Андрій, як професійний медик. Загальновизнано, що фармацевтичні препарати мають  токсичні побічні ефекти. Шановний читач, якщо хочеш особисто в цьому переконатися, відкрий свою коробочку з ліками, візьми інструкцію до  будь-яких ліків, прочитай розділи, які називаються “протипоказання”, “побічні реакції”. Під час реєстрації ліків державні експерти оцінюють співвідношення користі ліків і їхньої шкоди. Для лікування різних захворювань це співвідношення різне.   Наприклад, ліки для лікування онкологічних захворювань дуже токсичні, вони буквально вбивають печінку і нирки, але ці ліки реєструють, оскільки на кону життя людини. Яскравим прикладом токсичності офіційних ліків є талідомідова трагедія. В 1957-1961 рр. у країнах Європи народилося близько 11000 дітей із вродженими вадами кінцівок.  Причиною цього було застосування вагітними талідоміду як заспокійливого засобу.

Що стосується рослинних засобів то на пальцях двох рук можна перелічити трави, які за неправильного застосування є токсичними для печінки. Більшість з цих трав прийшли до нас з Південно-східної Азії, Китаю та Індії. Через те рекомендую з обережністю використовувати різноманітні китайські рослинні суміші, якщо ви не розумієте що там в середині і як воно  діє. За якість іноземних дієтичних добавок, що продаються лише в інтернеті, реально ніхто не відповідає.  Продаж добавки  аптеці є певною гарантією її якості.

Науковці Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, які розроблять фітопрепарати для НВЦ фітопрепаратів “Добрадія”, експериментально вивчають  фізіологічну та токсичну дію  рослинних компонентів, що входять до складу їхніх добавок.  За допомогою партнерів хіміків – аналітиків з науково-сервісної  фірми Отава  вчені аналізують біологічно-активні речовини рослинних компонентів фітопрепаратів . Дієтичні добавки виготовляються на потужностях фармацевтичної фірми “Астрафарм”, виробництво якої побудовано згідно GMP. Не багато виробників дієтичних добавок в Україні сертифіковані згідно GMP, правил, які використовуються для виробництва ліків. І основне,  фітопрепарати Добрадії  ВІкторін ( адаптоген, імустимулятор)Сонормін для покращення сну та Простанормін для профілактики і реабілітації захворювань простати можна купити  аптеці або на Tabletki.ua  

д.х.н., проф. Сергій Ярмолюк,
Громадська спілка   НВЦ фітопрепаратів «ДОБРАДІЯ»
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також