Хургада або Шарм-ель-Шейх: на який курорт краще купити тури в Єгипет

532 0

Ми у соцмережах:

Хургада або Шарм-ель-Шейх: на який курорт краще купити тури в Єгипет

Суперечка, який курорт краще, Хургада або Шарм-ель-Шейх, так само вічний, як і легендарні єгипетські піраміди. Починаючи вибирати тури в Єгипет, кожен турист задається питанням: якому з двох найзнаменитіших курортів Червоного моря віддати перевагу? Поради досвідчених тревел-менеджерів компанії «Турне» допоможуть вибрати тур до Єгипту та відпочити саме на тому курорті, який підійде вам ідеально.

Де дешевше

На обох курортах є умови як для бюджетного відпочинку, так і розкішні варіанти преміум-класу. Дізнатись, скільки коштує тур до Єгипту, можна за допомогою каталога Turne.ua. Мінімальна вартість пакетної пропозиції  на двох до Шарм-ель Шейху становить 27 тисяч гривень. Там же путівку до Хургади можно зайти по ціні від 32 тисяч гривень.

Де спекотніше

Важливий момент, який хвилює всіх, у кого в планах поїздка до Єгипту взимку. Поширена думка, що Хургада набагато холодніша за Шарм-ель-Шейх. Насправді, це не так. Два курорти поділяє морем відстань всього в 113 кілометрів, в обох панує тропічний путельний клімат.

Своєю репутацією спекотнішого курорту Шарм-ель-Шейх завдячує Сіамським горам, що захищають курорт від холодних зимових вітрів з півночі. Але гори — не стіна, тому навіть у Шарм-ель-Шейху в зимові місяці перевагу варто віддавати безвітряним бухтам: Шарм-ель-Майя та Шаркс-Бей.

Куди ближче добиратися

Сьогодні проїзд до Єгипту зазвичай передбачає переліт з аеропортів, що розташовані у найближчих до України містах Європи. Найбільш зручні та популярні міста вильоту - Кишинів або Варшава. Якщо подивитись, скільки летіти до Єгипту з цих міст, можна побачити, що час в повітрі до аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха майже однаковий, - близько чотирьох годин.

Де гарніше

Мисливцям за інста-локаціями та красивими видами відпустка в Єгипті буде точно до смаку. Адже тут на кожному кроці безліч місць для барвистих фото. Причому не лише на суші, а й під водою. Саме краса підводного світу привернули до південної країни увагу світової туристичної громадськості. Якщо ви мрієте помилуватися яскравими коралами та екзотичними рибками, путівки до Єгипту з проживанням у Шарм-ель-Шейху підійдуть ідеально. Концентрація барвистих рифів біля берега та в заповіднику Рас-Мохаммед, розташованому поблизу, надзвичайно висока!

Але це зовсім не означає, що Хургаді нема чого запропонувати любителям дайвінгу. За бажанням тут можна знайти мальовничі рифи, які розташовані поруч з комфортними для купання піщаними пляжами. Завдяки їм Хургада стане чудовим вибором для сімей з дітьми.

Де цікавіше

Для багатьох відпочинок у Єгипті міцно асоціюється із стародавніми пірамідами, великим Сфінксом та гробницями фараонів. Якщо ви належите до категорії допитливих мандрівників і мрієте на власні очі побачити чудеса стародавньої цивілізації, сміливо вибирайте Хургаду. Звідси набагато простіше дістатися до Каїра та Луксора.

Шарм-ель-Шейх підійде тим, хто планує сходження на гору святого Мойсея, де за легендою пророк отримав 10 Божих заповідей.

Найпопулярніші серед туристів екскурсії - сафарі-тур пустелею і занурення на батискафі з прозорим дном - можна з однаковим успіхом недорого придбати на обох курортах.

Де веселіше

Мрієте відпочити на повну і повеселитися від душі? Сміливо вибирайте Шарм-ель-Шейх, де працює безліч барів і клубів, сяють вогнями дискотеки і спокусливо димлять кальянні.

Де кращий шопинг

Коли справа стосується шопінгу, обидві Хургада та Шарм-ель-Шейх пропонують різноманітні можливості. Тих кого цікавить, що привезти з Єгипту, в обох місцях можуть знайти прикраси із зображеннями давньоєгипетських символів, ароматичні масла, сувеніри, шовкові шарфи та хустки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також