Хвиля коронавірусу: киснева станція вараської лікарні задіяна на повну потужність

801 0

Ми у соцмережах:

Хвиля коронавірусу: киснева станція вараської лікарні задіяна на повну потужність

Киснева станція Вараської багатопрофільної лікарні працює у посиленному режимі. За годину обладнання виробляє 26 м.куб. медичного кисню.

Вараську багатопрофільну лікарню визначеною опорною щодо стаціонарного лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19. До Вараша доставляють пацієнтів як із Вараської громади, так і з населених пунктів Вараського та Сарненського районів.

- Наша киснева станція зараз задіяна на повну потужність – виробляє 443 літри медичного кисню щохвилини. Ми її облаштовували для власних потреб, але в області вирішили зробити нашу лікарню опорною і тепер до Вараша везуть хворих із усього Вараського та Сарненського районів. Іще раз хочу подякувати нашим депутатам, що підтримали ідею з придбання кисневої станції і виділили кошти з бюджету – вона вже рятує життя людей, – сказав міський голова Олександр Мензул.

Водночас, Вараська багатопрофільна лікарня приймає для лікування усіх хворих. Нині на стаціонарному лікуванні перебуває 140 пацієнтів, серед них – 47 мають позитивний тест на COVID-19. Третина хворих COVID-19 із Вараської громади, решта – жителі інших населених пунктів. Усі хворі перебувають у реанімаційному відділенні у тяжкому стані. Жоден із них немає вакцинації, усі одержують кисень.

Зазначимо, щодня кількість звернень до лікарів та кількість позитивних випадків захворювання на COVID-19 зростає. Медики закликають вакцинуватися, адже нині це єдиний спосіб захистити себе та близьких від недуги. 

Нагадаємо, що роботу кисневої станції розпочато у липні 2021 року. Кисневу станцію зібрано в Україні, обладнання для неї виготовлене у Німеччині, Італії. На реалізацію проєкту із міського бюджету виділено 9 млн 600 тис.грн, із яких на придбання обладнання витрачено 7 млн 546 тис.грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також