Хвору з Рівного терміново відправили у столицю, врятувавши їй життя

957 0

Ми у соцмережах:

Хвору з Рівного терміново відправили у столицю, врятувавши їй життя

1 грудня бригада «швидкої» транспортувала 39–річну пацієнтку з підозрою на вертебробазилярну недостатність до Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення.

Під час огляду та проведення діагностичних заходів у жінки було виявлено розрив аневризми, субарахноїдальний крововилив.

-  Був ризик повторного крововиливу. Пацієнтку необхідно було негайно оперувати. Такі хірургічні втручання проводяться в інституті нейрохірургії імені Ромоданова, - зазначила лікар-невролог КП «Рівненський обласний спеціалізований Диспансер радіаційного захисту населення» Марія Легка.

Лікарі медичного закладу спільно з адміністрацією Рівненського обласного Центру ЕМД та МК прийняли рішення негайно транспортувати хвору до Києва, щоб там її прооперували фахівці. Адміністрація «швидкої» та працівники відділу виїзної консультативної допомоги оперативно організували транспортування 39-річної пацієнтки до столиці.

О 19:45 автомобіль відділу виїзної консультативної допомоги вирушив до Києва з хворою, яка перебувала у стані середньої важкості. Її під пильним наглядом супроводжували лікар-анестезіолог нейрохірургічного відділення Рівненської ЦМЛ Андрій Русак, анестезист Ольга Заруцька та водій «швидкої» Олександр Блащук.

Сьогодні, 2 грудня, пацієнтку прооперували у столичному інституті нейрохірургії ім. А.П.Ромоданова.

Адміністрація Рівненського обласного Центру ЕМД та МК дякує всім, хто брав участь в організації та транспортуванні пацієнтки до медичного закладу столиці.  Завдяки злагодженим та миттєвим діям медиків Рівненського обласного спеціалізованого диспансера радіаційного захисту населення, Рівненської центральної міської лікарні, а також працівникам Центру ЕМД та МК пацієнтку вдалося врятувати! Бажаємо їй міцного здоров’я та швидкого одужання! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також