Кіберполіція провела у Києві масові обшуки у хакерів, які атакували компанії в Європі та в Америці

675 0

Ми у соцмережах:

 Кіберполіція провела у Києві масові обшуки у хакерів, які атакували компанії в Європі та в Америці

Кіберполіція спільно з іноземними колегами знешкодила хакерське угрупування, яке атакувало 168 міжнародних компаній у країнах Європи та Америки

Зловмисники з 2020 року заражали сервери шкідливим програмним забезпеченням та викрадали інформацію з них. Дані на комп’ютерах жертв зашифровували та робили непридатними для використання. За відновлення доступу вимагали від 5 до 70 мільйонів доларів у криптовалюті.

Департамент кіберполіції спільно із колегами з Європолу, Євроюсту, із залученням правоохоронців Франції, Чехії, Німеччини, Італії, Латвії, Нідерландів, Іспанії, Швеції, Японії та Канади провели масштабну міжнародну операцію зі знешкодження небезпечного хакерського угруповання.

Українські правоохоронці провели масові обшуки на території Києва. Вилучені ноутбуки, мобільні телефони та електронні носії інформації.

У Франції затримано одного з розробників шкідливого програмного забезпечення. Днями були проведені також обшуки у його спільників на території Іспанії, Латвії та Чехії.

Наразі французькі компетентні органи розслідують кримінальне провадження за фактами несанкціонованого доступу та перебування в автоматизованих системах обробки даних, несанкціонованого вводу та підміни даних в автоматизовану систему обробки даних, перешкоди роботі системи автоматичної обробки даних, вимагання (здирство) в складі організованого кримінального угрупування, відмивання коштів (легалізація) в складі організованого кримінального угрупування, які передбачені рядом статей Кримінального кодексу Франції, повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також