Київська компанія придбала дозвіл на видобування бурштину на Рівненщині

1139 0

Ми у соцмережах:

Київська компанія придбала дозвіл на видобування бурштину на Рівненщині

ТОВ «Стронг-Брук» упродовж п'яти років зможе видобувати бурштин на ділянці Поляна, яка розташована на відстані 3,0 км на захід від центру с. Лінчин у Рівненському районі

Держгеокадастр сьогодні, 4 липня, провів онлайн-аукціон з продажу спеціального п'ятирічного дозволу на геологічне вивчення та видобування бурштину на ділянці площею 44,6 га у Поляна у Рівненської області. Переможцем торгів стало київське ТОВ «Стронг-Брук», яке запропонувало 35 млн грн., повідомляє сайт Надра.інфо.  

 
Спецдозвіл на ділянку Поляна був виставлений на торги з початковою вартістю 4 641 520 грн (без ПДВ). Аукціон ініціювало ТОВ «Ком Ресурс» Івана Дебелого.
 
За лот змагалися семеро учасників.
Вже в першому раунді Учасник 1 запропонував 35 млн грн. Ця ставка залишилася не перевершеною до кінця аукціону – інші учасники змагалися за друге місце, до якого перейде право купити лот, якщо відмовиться переможець.
Переможцем виявилося ТОВ «Стронг-Брук» Олексія Байденка з Києва.
Якщо компанія відмовиться – втратить 1 млн грн гарантійного внеску, і викупити спецдозвіл зможе ТОВ «Веларус» Івана Фурсовича з Рівненської обл., яке запропонувало за ділянку Поляна 30 млн грн.

Кінцеві ставки учасників аукціону:

ТОВ «Ком Ресурс» – 4 710 000 грн;
ТОВ «Голден Солюшнз 2024» Олени Старовой – 8 250 000 грн;
ТОВ «Український Бурштин» Миколи Котнюка і Анастасії Бахмачук – 22 000 001 грн;
ТОВ «Алма Трейд Компані» Радхакрішнана Рохіта (Індія) – 29 000 000 грн;
ТОВ «Амберкінг Юкрейн» Романа Руденка і Віталія Пителя – 29 000 001 грн;
ТОВ «Веларус» Івана Фурсовича – 30 000 000 грн;
ТОВ «Стронг-Брук» Олексія Байденка – 35 000 000 грн (переможець).
Переглянути торги – за посиланням.

На аналітичному порталі  YouControl йдеться:  ТОВ «Стронг-Брук» працює з 2017 року. Основним видом діяльності є надання в оренду вантажних автомобілів. Крім цього, компанія виготовляє з глини будматеріали, займається торгівлею та будівництвом. ТОВ «Стронг-Брук» має ліцензії на зберігання пального. Керівником та власником бізнесу є Олексій Байденко. Він володіє компанії з лютого 2024 року. Дружина Олексія Байденка Марина працює оперуповноваженою сектору відділу кримінальної поліції Солом'янського управління поліції Києва. До лютого 2024 року власником і засновником був Сергій Горбунов з Дубна на Рівненщині.

- У 7,5 разів дорожче. Так виросла стартова ціна спецдозволу на користування надрами. Йдеться про ділянку бурштину «Поляна» площею 44,63 га у Рівненському районі. Продаж спеціальних дозволів на відкритих електронних торгах - це не лише наповнення бюджету, але й можливість врегулювати ситуацію з незаконним видобутком бурштину на Рівненщині, - так прокоментував цей аукціон начальник РівнеОВА Олександр Коваль.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також