Кількість хворих на COVID-19 перевалила за 200

7406 0

Ми у соцмережах:

Кількість хворих на COVID-19 перевалила за 200

Станом на вечір, 15 квітня, на Рівненщині підтверджено 20 нових випадків захворювання на COVID-19. Це: 11 мешканців Рівного; 4 – Рівненського району (села: Обарів, Гориньград, Колоденка, смт Квасилів); 1 з міста Здолбунів; 3 з міста Сарни; 1 з Гощанського району (село Дорогобуж). Вік хворих від 17 до 74 років.

Таким чином, на Рівненщині 204 виявлених випадки захворювання на COVID-19. З них сім летальних. Восьмеро осіб уже одужали.

На перевірці в Рівненському обласному лабораторному центрі близько 100 ПЛР-тестів. Результати яких буде відомо вранці.

На своїй соцсторінці голова Рівненської ОДА Віталій Коваль приділив увагу ситуації у Рівненській обласній клінічній лікарні:

— Окрему увагу хочу приділити питанню, яке виникло довкола ситуації з COVID-19 у Рівненській обласній клінічній лікарні та, зокрема, дружини померлого працівника цього медзакладу. ПЛР-тести жінці проводили двічі. 13 квітня - обласний лабораторний центр. 14 квітня - обласний центр громадського здоров'я. Їхній результати – негативні. Вони підтвердили, що коронавірусу в організмі жінки немає. Крім того, біологічний зразок направлений в столичну референс-лабораторію ЦГЗ для контролю якості проведених досліджень.

— Що стосується обласної лікарні, то на сьогодні там 32 медичних працівники мають підтверджений діагноз коронавірус. Це найбільша кількість інфікованих серед працівників усіх медзакладів Рівненщини. Ще вчора я підписав розпорядження, яким доручив:

* забезпечити посилення карантинних заходів у Рівненській обласній клінічній лікарні;
* утворити робочу групу для аналiзу захворювaностi та смертностi серед медичних працівників, до складу якої залучити анестезioлога, пульмонолога, терапевта, епідеміолога, інфекціоніста та незалежних експертів;
* здійснити аналіз складу хворих, які перенбували у терапевтичному та пульмонологiчному вiддiленнях закладу протягом останнiх 2-х тижнів та аналiз медичних карт стацioнарних хворих, що перебували у відділенні інтенсивної терапії протягом цього ж періоду;
* забезпечити обстеження  медичних працiвникiв закладу методом ПЛР-тестування;
* осiб, що мали контакт з померлим та хворими медичними працiвниками, вiдправити в самоiзоляцiю пiд підпис;
* до контролю за виконанням режиму самоiзоляцiї залучити працiвникiв правоохоронних органiв.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також