Кільця в Червоних Горах обійдуться у 15 мільйонів

1057 0

Ми у соцмережах:

Кільця в Червоних Горах обійдуться у 15 мільйонів

Пошарпану розвилку, що веде на Колоденку та до найбільшого міського кладовища Рівного, нарешті відремонтують. Днями управління капітального будівництво оголосило тендер, щоб через «Прозорро» знайти того, хто візьметься за вулицю Володимира Стельмаха — від перехрестя з вул. Енергетиків до будинку № 60. Попередньо, місто готове заплатити за такі роботи 15,3 мільйона гривень. Але капремонт 466 метрів дороги з облаштуванням кільцевої розв’язки може обійтися і дешевше, якщо учасники торгів зіб’ють ціну.

Про плани облаштувати кільце в районі Червоних Гір міська влада говорила ще два роки тому. Тоді, 2021-го, якраз завершували ремонт великого транспортного кільця на вулиці Кулика-Гудачека, а місцеві водії нарікали, що чиновникам варто звернути увагу й на інші розбиті дороги. Тим більше, на цій розвилці часто трапляється ДТП, і рівняни двічі подавали петиції, щоб на ній зробили круговий рух.

Анатолій Матвійчук, головний інженер міського управління капітального будівництва:

— Там давно потрібно було зробити кільце, адже це складне, нетипове перехрестя — дорога на розвилці іде не під прямим кутом. І цей проєкт насамперед дозволить знизити аварійність та зробити дорожній рух більш безпечним як для водіїв, так і для пішоходів. Виконавець має не лише укласти дорожнє полотно, але й подбати про зовнішнє освітлення, тротуари, пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту (там якраз проїжджають маршрутки № 57 та № 66). В подальшому подібне кільце може з’явитися і в районі Дворецької, проєкт готується.

Існуючі дорожні світильники з натрієвими лампами мають замінити напівпровідниковими, стійкими до високої напруги та захистом від пилу та вологи — такі, щоб максимально освітити пішохода на «зебрі» та тротуарі. На розвилці Стельмаха-Енергетиків-Рівненської мають облаштувати 28-метрове кільце з острівком, а ще одну міні-кільцеву розв’язку розташують на цій же вулиці, але дещо далі. Одразу за перехрестям буде автобусна зупинка, а в районі будинку № 60 — зупинка для відстою маршруток.

Аукціон стартує у четвер, 25 травня. За умовами тендера, учасники повинні мати аналогічний досвід будівництва, капремонту або реконструкції перехрестя з кільцевим рухом. На капремонт розвилки Стельмаха-Енергетиків дається півроку. Розпочати мають орієнтовно 22 червня, а завершити — до 21 грудня цього року, якщо переможця торгів визначать з першого разу.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також