Кінець ярмарку? Чи очистять перехрестя Пересопницької та Полуботка у Рівному від вуличних торговців?

2658 0

Ми у соцмережах:

Кінець ярмарку? Чи очистять перехрестя Пересопницької та Полуботка у Рівному від вуличних торговців?

З того часу як перехрестя Пересопницької та Полуботка закрили для автомобільного транспорту, цю територію захопили вуличні торговці — попід стінами колишньої швейної фабрики гендлює вже не перше їхнє покоління. Звільнити вулицю від стихійного ринку міська влада усі ці роки або не хотіла, або не могла. Врешті колишній міський голова придумав як обійти закон, який забороняє подібну торгівлю, або йому хтось порадив як це зробити. За документами, жодних торгових рядів там немає — там щодня влаштовують «тимчасовий ярмарок», який не заборонений і який щороку продовжують. Саме цьому «ярмарку» загрожує нині небезпека в особі власника будівлі колишньої швейної фабрики і прилеглих до неї приміщень Костянтина Мойсеєнка.

Він вирішив зробити реконструкцію старого приміщення, що передбачає будівельні роботи несумісні з торгівлею попід стінами будови. Здавалося, що торговцям з вулиці Полуботка слід шукати нове місце, поки їм не запропонують торгові місця у реконструйованій споруді. Але щось не дає у це остаточно повірити. Досить згадати як «забороняли» торгівлю на проїжджій частині вулиці Шевченка, що неподалік. Після десятків років тяганини влада так і не змогла їх звідти вигнати. Враховуючи те, що нелегальні торгові місця на Полуботка не менш «жирні», аніж на Шевченка, є сумніви в тому, що проєкт Мойсеєнка дозволить посунути звідти торгові ряди. Швидше підсунуть самого Мойсеєнка з його реконструкцією.

Архітектор ТОВ «А-2» Сергій Ковальчук пропонує, що такою буде будівля після реконструкції

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління містобудування та інфраструктури:

За адресою Пересопницька, 49 є дві будівлі, які між собою поєднані спільним дахом. Власник будівлі планує здійснити його реконструкцію без зміни розмірів будинку. Буде змінено фасад будівлі, зроблено внутрішнє перепланування та відремонтовано дах. Зараз на розі вулиць Пересопницької — Гетьмана Полуботка діє так званий ярмарок. Однак на час реконструкції торгові ряди мають бути звідти прибрані. Цього вимагає законодавство. Сподіваємося, що після реконструкції кіоски, які стоять перед будівлею, будуть демонтовані. На нашу думку, там мають бути торгові вітрини. На першому поверсі можна зробити кілька входів у приміщення, а торговці з кіосків зможуть взяти в оренду там торгові місця. Адже зараз те, що там відбувається, порушує пожежні норми. Якщо будинок має вікна, то кіоски не можуть їх закривати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також