Кінотеатр «Україна» запрацює за тиждень, а бари ще швидше

1639 0

Ми у соцмережах:

фото: DW

Урвався терпець рівненським підприємцям, які вимагали від міської та обласної влади дозволити обслуговування клієнтів усередині барів, ресторанів та кафе. Адже не всі з них мають літні майданчики, та й ті, що мають, терплять збитки через карантинні обмеження. Їхній пікет співпав зі зменшенням кількості нових інфікованих, що дозволило перейти до більш лояльних заходів безпеки. Фахівці твердять, що другий сплеск захворюваності на Рівненщині минув, проте варто бути обережними. Тому заклади працюватимуть з певними обмеженнями, які полягають у 50% наповненості місць, двометровій відстані між столами відвідувачів, постійній обробці з провітрюванням приміщень, наявність засобів індивідуального захисту в персоналу та робота до 23 години.

 Роман Сафонов, головний санітарний лікар Рівненщини:

- Пандемія є таким явищем, яке швидко не зникає. Однак ми сподіваємося, що в майбутньому хворітимуть набагато менше. Теперішні показники свідчать, що ситуація трохи стабілізується.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА:


- Рівненщина вийшла з червоної зони, а це доводить те, що усі вжиті заходи були дієвими. У нас є такий показних, як виявлення кількості інфікованих на COVID-19. Зараз він у нас складає 10,6% при допустимій нормі менше 11%, хоч за останній тиждень і було опрацьовано близько 4500 ПРЛ та ІФА тестів. Оскільки хворих стало менше, то при певних умовах можна відкрити кінотеатри, кафе, бари, ресторани та заклади культури. Ресторатори пообіцяи, що будуть дотримуватися у закладах усіх вимог і самі повідомлятимуть, коли хтось їх порушуватиме.

Олег Вівсянник, керівник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА:

- Зменшення кількості хворих настільки суттєве, що у нас є лікувальні заклади, в які протягом п’яти днів не надійшло жодного нового хворого. Тільки виписують тих, хто одужав.

Галина Кухтій, власниця ресторану «БарМаки»:

- Ресторанний бізнес повністю побудований на людях, тому й після запровадження карантину заклади залишилися без роботи. Мої працівники були змушені піти у відпустку за власний рахунок. Однак довго закритими ресторани бути не могли. Адже й так є дуже великий відсоток підприємців, які закрилися уже назавжди. Менше з тим, в усьому світі епідеміологи довели, що коронавірус не передається через їжу. Тож, ресторани можна було лишити відкритими. Звісно, дотримуючись карантинних заходів: не більше чотирьох людей за одним столиком з дотриманням дистанції. Це б не створило ніякого дискомфорту.

Сергій Дем’янков, директор кінопалацу «Україна»:

- Одразу після рішення міської комісії ТЕБ і НС ми почнемо підготовку до відкриття. Нам потрібно від трьох днів до тижня, щоб повноцінно відновити роботу. Загалом кінотеатр був закритий чотири місяці. Частина наших працівників була змушена піти у відпустку за власний рахунок, а технічний персонал працював і підтримував порядок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також