Завдяки високому вмісту клітковини кисіль з вівса прекрасно очищає кишківник, лікує захворювання шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися зайвих кілограмів і навіть зцілює нирки.
Для очищення організму необхідно натще, за півгодини до першого прийому їжі, випивати по 200 мл вівсяного киселю, додавши в нього одну столову ложку сухої клітковини. Після прийому з'їжте одну чайну ложку меду. Через півгодини радять дієтологи з'їсти не більше 100 грамів знежиреного сиру або йогурту. Курс очищення й оздоровлення — 1 місяць.
Щоб домогтися бажаного ефекту, ви повинні скорегувати свій раціон протягом цього місяця: відмовтеся від важкої їжі, віддавайте перевагу свіжим овочам і фруктам, зеленому чаю.
Як приготувати кисіль з вівса? Cклянку очищених зерен вівса подрібнити у кавомолці, додати склянку знежиреного молока і дві склянки води, ретельно перемішати, довести суміш до кипіння, після чого дати настоятися й охолонути протягом 20-30 хвилин.