Кислоту — для кандидата

2521 0

Ми у соцмережах:

Кислоту — для кандидата

У вівторок ввечері хтось облив кислотою 66-річну рівнянку Анну Іванову. На порозі її власної квартири. Пані Іванова та "Свобода" одразу заявили про те, що це пов'язано з громадською активністю її як кандидатки у депутати від цієї партії та з виборами.

Анна Іванова

Анна Іванова
На цих виборах пані Іванова балотується від "Свободи" як до обласної, так і до міської ради від виборчого округу, в якому проживає — в районі вулиці Героїв "Небесної сотні". Кандидатка живе сама у квартирі на другому поверсі будинку №18. Саме там на неї і вихлюпнули кислоту. Трапився інцидент близько п'ятої вечора 20 жовтня. Жінка повернулася із зустрічі з виборцями і готувала їжу на кухні, коли у двері хтось подзвонив. За словами пані Іванової, у вічку вона побачила високого чоловіка і подумала, що то прийшов сусід. Щоправда, на запитання "Хто?" чоловік не відповів. Анна Іванова розповідає:
— Оскільки я завжди виступаю за справедливість, боролася з незаконним будівництвом на вулиці Героїв "Небесної сотні", мене знають усі. До мене мешканці будинку прибігають за допомогою дуже часто, тож я навіть подумати не могла, що може трапитися щось погане, коли відчиняла двері. Мене врятувало те, що я тільки напіввідчинила їх, побачивши незнайомця. Він запитав, чи я Анна Іванова. І ще не встигла я відповісти, як щось вибухнуло, неначе пакет — усе одразу залило якоюсь речовиною, очевидно, кислотою. Дихати у квартирі не було чим. Я злякалася, одразу зачинила двері на ключ. Встигла запам'ятати, що чоловік був високим, на вигляд мав років 43 і одягнутий був у "плащовку". Думаю, цей інцидент пов'язаний із тим, що я боролася проти незаконного будівництва на вулиці Героїв "Небесної сотні" на місці, де стояв кіоск, та з тим, що я балотуюся на вибори і мене підтримують мешканці будинків. За будівництвом, навколо якого був найбільший розголос, стоять Андрій Федорчук та член міськвиконкому Ігор Крамарець, який нині балотується до міської ради. Вони вже приводили раз "тітушок", які били людей, мені Ігор Крамарець погрожував. Це вулиця Героїв, а на ній котловани розрили... Окрім того, ми добилися, щоб припинив цілодобово працювати двоповерховий заклад поблизу залізничного вокзалу, де тролейбуси стають. Кажуть, що він також цим людям належить.
Василь Зелінський, начальник міськвідділу міліції Рівного:
— Зараз збираємо факти, щоб обґрунтовано довести вину, адже коло осіб, які можуть бути причетними, уже є. Пані Іванова називає прізвища своїх опонентів на цих виборах як можливих замовників, ці версії розглядатиме прокуратура та слідчі. Ми ж не обмежуємося тільки тим, що напад міг стосуватися громадської чи політичної діяльності потерпілої. Розглядаємо і можливу побутову версію конфлікту. Поки що також не можемо сказати, яку саме речовину використав зловмисник. Зараз вона на експертизі.
Олексій Бучинський, голова обласного осередку "Свободи":
— "Свобода" веде своє розслідування. Звинувачувати поки що нікого не будемо, проте краще для тих, хто це зробив, щоб їх знайшла першою міліція, а не ми. Ми діятимемо згідно з нашими ідеологічними переконаннями. Самосуду, втім, не буде. Просимо всіх, хто бачив зловмисника чи знає, хто замовник, повідомити нам за винагороду.
Ігор Крамарець, директор ПП "Фахівець-Дах", кандидат у міські депутати Рівного:
— Це не у мене конфлікт з Анною Івановою, а у неї зі мною. Коли прозвучало моє прізвище, що, мовляв, я замовник, мене це неприємно здивувало. Вранці наступного дня телефонував Олексію Бучинському, хотів, щоб ми прояснили ситуацію. Я був готовий заплатити за детектор брехні і відповісти на запитання, чи причетний до інциденту з кислотою, проте хотілося б, щоб цю процедуру пройшла і блогерша, яка написала, що це я — замовник. А Анна Іванова називає моє прізвище, можливо, тому, що відчуває вину. Я до будівництва на вулиці Героїв "Небесної сотні" вже рік стосунку ніякого не маю. А вона ж про мене багато неправди говорить, зокрема те, що я нібито "тітушок" привозив. Анна Іванова з'являється всюди, де починають будівництво. Є такий спосіб заробітку — за гроші перешкоджати забудовникам. Жінку, що б вона про мене не говорила, звісно, шкода. Але, як на мене, це доводить, що закон бумеранга все-таки є. Хто облив її кислотою — дурень, є цивілізованіші методи впливу. Проте у мене закрадається припущення, що це могла зробити сама "Свобода", щоб підняти собі рейтинги. Бо як так сталося, що "свободівці" на місці події були швидше, ніж "швидка"?
Анна Іванова отримала опіки рук, обличчя та ока. Вночі з вівторка на середу її автомобілем швидкої меддопомоги доставили до Одеси, в Інститут очних хвороб імені В. Філатова. Тамтешні спеціалісти будуть намагатися врятувати жінці зір. Міліція тим часом відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень). Покарання за нею — позбавлення волі на термін від трьох до семи років.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також