Китай готується до великої війни

1846 0

Ми у соцмережах:

Китай готується до великої війни

Комуністична партія Китаю видала розпорядження швидко збільшити кількість посівних площ у країні.

Наразі Пекін достатньо багатий, щоб закуповувати рис, пшеницю та кукурудзу, які танкерами привозять у китайські порти з Аргентини, Бразилії, Канади та Сполучених Штатів. Все це потрібно, щоб селяни змогли прогодувати своїх свиней, велику рогату худобу, курей і качок.

Однак, якби розпочалася війна, то цього імпорту не стало б, повідомляє професор Едвард Люттвак.

Оскільки в країні немає вільних посівних площ, то Пекін почав масово викорчовувати дерева. Ці дерева були висаджені в результаті заходів із відновлення лісів.

У 1998 році колосальна повінь річки Янцзи зруйнувала 13 мільйонів будинків, в яких потонули тисячі китайців. Тоді компартія визнала, що це сталося через неконтрольоване вирубування лісів. По всьому Китаю були видані накази припинити вирубку та натомість висаджувати дерева. За 10 років у Китаї висадили приблизно 90 мільярдів дерев. На супутникових знімках стало видно, що лісовий покрив країни з 12% у 1998 році збільшився до 24% у 2020 році.

Місцеві партійні чиновники, які вирубують ліси, прекрасно це знають. Але непокора означає в кращому випадку миттєве пониження в посаді. Іноді цього буває недостатньо: багато фермерів вирощують качок у своїх подвір’ях. Однак буває, що поліція забиває домашніх тварин до смерті, видаючи накази висаджувати зернові. Навіть свинарники розміром з кімнату руйнують, щоб звільнити кілька квадратних метрів землі під ними для посівних площ.

Поки що майбутня війна Китаю може здаватися лише розмовами, але підготовка йде повним ходом. Катастрофічне вирубування лісів уже завдає шкоди всьому людству, тоді як знищення фруктових садів і масове вбивство качок призводять до зубожіння десятків мільйонів китайців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також