Класифікація та методи виготовлення тротуарної плитки

1042 0

Ми у соцмережах:

Класифікація та методи виготовлення тротуарної плитки

Тротуарна плитка - це чудовий будівельний матеріал, який використовується для мощення ділянок біля будинків, а також комерційних організацій. Головна перевага тротуарної плитки у високій міцності, а також довгому строку служби. Додатково варто відзначити швидку та дуже просту укладку, симпатичний зовнішній вигляд. Матеріал стійкий до атмосферних явищ, а також відрізняється широким асортиментом кольорів, структури та форми. Саме тому тротуарна плитка досить часто використовується для обробки території біля офісних будівель, присадибних ділянок.

Класифікація та особливості виготовлення бруківки

У продажу, на сайті zavod-brukivky.kyiv.ua можна знайти величезну кількість різновидів цього матеріалу. Наразі матеріал класифікується, в залежності від способу виробництва, а також сировини, що використовується. Має значення поверхня, а також форма плитки, її міцність та стійкість до низьких температур. Може відрізнятися призначення бруківки.

Порівняння характеристик бруківки:

♦ Найбільш популярним різновидом можна вважати тротуарну плитку, яка виготовляється з використанням вібропресування або вібролиття.

♦ Найкращим методом вважають вібропресування, тому що для виготовлення плитки використовують спеціальне обладнання, яке покращує експлуатаційні характеристики матеріалу.

♦ Найпростішим варіантом варто вважати метод виготовлення, з використанням вібролиття. Для цього на стіл, на який подається вібрація, вкладаються спеціальні форми, заповнені цементним або бетонним розчином.

♦ У результаті дії вібрації, густа будівельна маса стає більш щільною, а кількість порожнин всередині зменшується. Таким чином, вдається отримати рівні та досить щільні шматки плитки.

Як обрати тротуарну плитку для ділянки біля будинку?

Якщо порівнювати матеріали, виготовлені двома способами, то плитка з використанням вібропресування відрізняється кращими технічними характеристиками. Для її виготовлення, на Заводі Бруківки у Києві, використовують спеціальне обладнання, а саме прес, який дозволяє видалити зайвий розчин, прибираючи з нього залишки води, а також повітря. Наразі можна знайти матеріали, які виготовлені з натурального каменю або гірської породи. Зазвичай використовується граніт та мармур. Перед використанням, породу подрібнюють на шматки, виготовляючи окремі цеглинки.

В окрему групу виділяють тротуарну плитку з гумовим наповнювачем. Її використовують, щоб ремонтувати спортивні майданчики. Цей матеріал досить еластичний, а також має пружинні властивості. Така плитка знижує вірогідність отримання травм під час падіння дітей та дорослих.

Крім основного матеріалу, а також методики виробництва, відрізняються додатки, які можуть входити у склад тротуарної плитки. Зазвичай додають пластифікатори, щоб збільшити еластичність матеріалу, а також зробити його більш пружними, знизивши вірогідність утворення тріщин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також