Класифікація та особливості конструкції хірургічних світильників від компанії MedicalStore

2615 0

Ми у соцмережах:

Класифікація та особливості конструкції хірургічних світильників від компанії MedicalStore

Хірургічні світильники широко використовують у всіх напрямках сучасної медицини. Подібне обладнання забезпечує освітлення у процесі операції та при діагностичному обстеженні. Випускається із застосуванням різної кількості рефлекторних ламп. Такі прилади використовують залежно від технічних характеристик і особливостей, у процесі оперативного втручання в якості допоміжного та основного освітлення.

Класифікація хірургічних світильників

Враховуючи ступінь складності та мобільності, операційний світильник може вироблятися у наступних модифікаціях:

♦ Операційний стельовий

♦ Хірургічний настінний

♦ Медичний пересувний

Цілісна система, що об'єднує різні модифікації та види світильників, надає в процесі операції необхідне освітлення. Руки хірурга завжди вимагають ювелірної майстерності, тому що досить часто знаходяться поблизу життєво-важливих органів. Обираючи операційний світильник, необхідно враховувати потужність джерела світла з наявністю антиблікового та безтіньового ефекту. Це допоможе уникнути помилок та спростить роботу лікаря.

Хірургічний світильник від компанії MedicalStore - це особливе медичне обладнання, створене для забезпечення того рівня освітлення, якого потребують операційні поля. Безтіньові прилади незамінні, як у перев'язувальних та операційних залах, так і в оглядовому кабінеті.

Наразі промисловість виробляє різні моделі пристроїв, серед яких виділяють дві основні групи: операційні стаціонарні світильники та пересувні моделі. Стаціонарний варіант буває стельовим та настінним. Причому стельова операційна модель має однокупольну та багатокупольну форму.

Найголовніші технічні характеристики обладнання:

♦ Безтіньова технологія

♦ Передача кольору

♦ Відсутність нагрівального ефекту в освітлюваному полі

♦ Безпека

♦ Зручність використання

Параметри, що впливають на вибір хірургічного світильника

Безтіньовий варіант забезпечує відсутність утворення тіні від інструменту або руки лікаря. Це гарантує гарний кут огляду операційного поля та всього столу, навіть у разі найскладнішої маніпуляції.

Обираючи світильник, варто звертати особливу увагу на перенесення кольорів. Освітлення максимально наближають до природних умов, щоб очі хірурга у процесі операції не втомлювалися. Велике значення надають безпеці та надійності виробу. Щоб уникнути порушення операційного процесу, хірургічні світильники оснащуються аварійними лампами, що мають автономне джерело живлення, міцні фіксатори та якісні комплектуючі, що подовжують термін експлуатації. Це дозволяє закінчити операцію навіть на аварійному джерелі електроживлення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також