Класика та новаторство: ТОП-3 коктейлів із ромом

433 0

Ми у соцмережах:

Класика та новаторство: ТОП-3 коктейлів із ромом

Справжнє багатство рому полягає в його розмаїтті. Спирт виготовляється у понад 80 країнах. Діапазон сортів вражає: від м’якого срібного стилю до інтенсивного Navy Strength. Кожен із них стане вдалою основою для приготування вишуканих алкогольних комбінацій.

Купити ром для коктейлів: найкращі рецепти для приготування на домашній кухні

Якісний продукт — запорука смачного міксу. Замовити оригінальний ром можна в інтернет-магазині GoodWine за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/rom.html. Після того як купили пляшку міцного спиртного напою, розпочинайте підготовку. Перший рецепт — сучасний авторський витвір. Решта — класика, перевірена сухим законом і визнана світом.

Для мого коханця (Por Mi Amante)

Ром, приправлений солодкою та соковитою полуницею, — мастхев під час літніх запальних вечірок. Інгредієнти:

  • полуничний ром — 50 мл;
  • лимонний сік — 25 мл;
  • сироп Демерара — 15 мл;
  • соус Табаско — 1 мл.

Розпочинайте з приготування солодкого сиропу. Підготуйте маленьку каструлю. Вкиньте 250 г цукру та влийте 250 мл води. Готуйте на повільному вогні, поки цукор повністю не розтане. Додайте склянку вимитої та дрібно нарізаної свіжої полуниці. Дочекайтеся закипання та вимикайте плиту. Дайте сиропові охолонути. Скористайтеся ситом або марлею, щоб позбутися твердих залишків. Сироп можна зберігати в холодильнику в герметично закритому контейнері впродовж одного місяця.

Коли сироп готовий, влийте його до шейкера. Додайте ром, лимонний сік, лід. Процідіть у попередньо підготовлений келих.

Дайкірі (Daiquiri)

Якщо вірити легенді, то мікс придумали в 1898 році в однойменному шахтарському містечку на Кубі. Згодом за сприяння медичного офіцера рецепт коктейлю помандрував до США. Впродовж наступного десятиліття витвором алкогольного мистецтва на основі трьох базових компонентів насолоджувалися Ернест Хемінгуей та президент Кеннеді. У класичному варіанті Дайкірі — зрозумілий і ніжний сауер, у якому солодкий ром поєднується зі свіжістю цитрусових. Інгредієнти:

  • світлий ром — 60 мл;
  • лаймовий сік — 30 мл;
  • простий цукровий сироп — 15 мл;
  • лайм.

Наповніть шейкер льодом. Змішуйте компоненти, поки вміст повністю не охолоне. Перелийте коктейль у келих-купе. Доповніть подачу скибкою лайма.

Ель Президенте (El Presidente)

Коктейль також народився на Кубі на початку 1900-х. Присвячений тодішньому президентові Маріо Гарсії Менокалю. У той час на острові часто відпочивали туристи з США. Після введення сухого закону гостей приваблювали не тільки сонячна погода та мальовничі краєвиди, а й смачні напої. Мохіто та Дайкірі стали найвідомішими, однак Ель Президенте також посів місце в рейтингу найкращих алкогольних напоїв. Склад:

  • світлий ром — 45 мл;
  • сухий вермут — 15 мл;
  • апельсиновий лікер — 10 мл;
  • сироп Гренадин — 2–3 мл.

Змішайте складники в шейкері з льодом. Після охолодження подавайте в низькому келиху.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також