З копченої ковбаси, буває, важко зняти плівку, як не старайся — разом із нею часто відшаровується і їстівна частина. Виявляється, сам виробник потурбувався про те, як легко зняти плівку з ковбаси.
Металеві кліпси насамперед і призначені для того, щоб зберегти форму виробу, а також його свіжість. Є й ті, хто вважає, що кліпса приліплена, щоб додати ваги, і тому часто просять продавців під час купівлі її зрізати. Але цього робити не варто: з тієї причини, що за допомогою цієї самої кліпси можна легко очистити ковбасу від плівки.
Як легко зняти плівку з ковбаси: зрізати кліпсу з одного кінця; взяти м’ясний виріб і почати підкручувати його за кліпсу з іншого кінця. Такі обертальні рухи змусять упаковку скручуватися, видавлюючи вміст назовні з оболонки.
Можна зробити і по-іншому: відрізати шматок ковбаси, який ви маєте намір почистити, і почати закручувати металеву кліпсу на кінці — у деяких випадках так виходить навіть простіше.