Після Кльопа мисливські угіддя на Костопільщині перейдуть Козачку?

5133 0

Ми у соцмережах:

Василь Кльоп — попереду мисливців

Депутат Рівненської облради та костопільський бізнесмен Василь Кльоп на Рівненщині відомий. Зокрема, тим, що тримає великі площі мисливських угідь. Наприкінці минулого року облрада додала пану Кльопу близько семи тисяч гектарів, тож цього року його «володіння» сягнули близько 40 тисяч гектарів, що розміром з Демидівський район. Проте від частини угідь пан Кльоп тепер вирішив відмовитися.

Добровільна відмова — це офіційна версія, яка вписана у проекті рішення облради. Адже на сесії 30 серпня обласні депутати мають проголосувати за припинення права користування мисливськими угіддями для ТОВ «Урсус К», яке належить Василю Кльопу. Йдеться про 5,3 тис. га на території Головинської, Підлуженської сільрад та Базальтівського лісництва Костопільського району, які мали би повернутися у користування місцевого лісгоспу. Втім, повернуться ненадовго. Адже на угіддя є новий претендент.

В управлінні лісового господарства, яке готує подання до облради, неофіційно зазначають, що пан Кльоп мисливський бізнес у Костопільському районі… продав. Сам Василь Кльоп на цю тему говорить неохоче.

— Яка різниця, чому відмовляюся? Відмовляюся — і все, — зазначив п. Кльоп у коментарі «РВ». Щоправда, депутат був більш балакучим для сайту «Все», додавши, що йому важко утримувати усі угіддя і що «є люди, які хочуть займатись хорошою справою і мати угіддя».

У Рівненському обласному управлінні лісового та мисливського господарства повідомили, що угіддя, від яких відмовляється Василь Кльоп, просить у користування інше костопільське підприємство — ТОВ «Мисливське господарство КВ Базальтове». Проте погодження з Держлісу на те, щоб передати угіддя цьому товариству у користування, поки немає, тож виноситимуть питання, найімовірніше, вже на сесію восени.

Товариство було створено на початку цього року і належить костопільчанину Андрію Козачку. З відкритих джерел відомо, що пан Козачок працює у костопільському ТОВ «Захід-Диліжанс», яке належить кореччанці Валентині Бабич і виграло тендер ОДА на обслуговування доріг місцевого значення у Сарненському та Костопільському районах. Батько Андрія Козачка, Василь Козачок, працює у згаданому товаристві директором.

До слова, на Рівненщині є близько 1,3 млн гектарів мисливських угідь, більшість з яких — у користуванні громадських організацій мисливців, а також товариств, які заробляють на любителях полювання гроші. В управлінні лісового господарства зазначають, що утримувати мисливські угіддя самим лісгоспам невигідно. На сьогодні вільними в області ще є 400 тисяч гектарів угідь.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також