Книги для дітей 11-12 років

975 0

Ми у соцмережах:

Книги для дітей 11-12 років

Щоб привчити дитину до читання, потрібно вибирати цікаві та пригодницькі книги для певного віку. Що можна запропонувати почитати дітям 11-12 років, щоб відволікти від гаджетів та ігор? Ось приклади книг, які будуть цікаві та корисні дітям:

Бодо Шефер «Пес на ім'я Мані або абетка грошей»

Письменник розповідає про дівчинку Кіру, яку собака лабрадор Мані навчав фінансовій грамотності. Бодо Шефер зробив дуже хитрий крок - описав питання грошей зрозумілою дитині мовою, що в свою чергу не робить книгу виключно дитячою, вона буде корисна навіть дорослим.

Адже такі цінні знання не отримаєш у школі.

Леся Воронина «Таємне Товариство боягузів, або засіб від переляку №9»

Це неймовірна та цікава пригодницька книга української письменниці. Головний герой вчиться боротися зі своїми страхами та рятує світ від космічних прибульців, котрі хотіли заразити весь світ вірусом страху. Прочитати скорочено «Таємне товариство боягузів» може кожен, щоб впевнитися, що книгу можна рекомендувати дітям. Адже вона ненав'язливо навчає бути добрим, відданим, сміливим.

Роальд Даль «Матильда»

Дуже цікава книга про дівчинку Матильду, яка мала неймовірні здібності. Матильда - дівчинка, розумна і цікава, але її батьки недалекі люди: батько продає старі автомобілі, намагаючись якомога більше обдурити покупців, мати вважає себе красунею і любить грати в "бінго", чим і займається весь день, а старший брат хоче наслідувати батька. Героїня вирішила перевиховати не лише батьків, але й директорку школи.

Всеволод Нестайко «Тореадори з Васюківки»

Книга, яку мають прочитати всі діти. Вона весела та дотепна, розповідає про двох друзів, які постійно потрапляли в неприємності, але успішно та весело їх додали. Цей твір перекладено 20 мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один з найвидатніших творів світової літератури для дітей. Переказ твору «Тореодори з Васюківки» дасть змогу навіть дорослим поринути у світ дитинства.

Роальд Даль «Чарлі та шоколадна фабрика»

Ця історія була екранізована, тому можна не лише її прочитати, ай порівняти з фільмом. Книга розповідає про чудеса в житті маленького хлопчика, сім“я якого жила дуже бідно. Герой своєю добротою та манерами вразив господаря фабрики містера Вонку.

Клайв Льюїс «Хроніки Нарнії»

У книзі розповідається про неймовірні пригоди 4 дітей, які через шафу потрапили в чарівну країну.

Книга розповість, як здавалося б навіть "безнадійна" людина може змінитися, наведе приклади справжнього кохання, вірності, чесності, відваги, мужності та прощення. Книга дуже світла, добра, щира, емоційна.

Також для дітей 11-12 років буде цікаво почитати такі книги:

• «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг (всі книги серії)

• «Роні, дочка розбійника» Астрід Ліндгрен

• «Острів скарбів» Роберт Льюїс Стівенсон

• «Пригоди Тома Сойєра» Марк Твен

«Коти-Вояки» Ерін Гантер (вся серія романів-фентезі)

• «Чорнильне серце» Корнелія Функе

• «Кіра й таємниця бублика» Бодо Шефер


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також