Кого на Рівненщині повторно щеплюватимуть вакциною від коронавірусу

874 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Жителі Рівненщині з кінця травня зможуть повторно зробити щеплення вакциною AstraZeneca.

 Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров'я, координаторка вакцинації на Рівненщині Олена Гандзюк.

Ті, хто вже провакцинувався першою дозою AstraZeneca, повинні чекати дзвінка медичного працівника, який заздалегідь призначить дату для призначення повторного щеплення.

Хто вакцинувався вакциною AstraZeneca залежно від того, чи це мобільна бригада виїжджала, чи самі прийшли на пункт щеплення, то спеціалісти й та бригада обов'язково зателефонує заздалегідь і назначить потрібний день щеплення” - ділиться координаторка вакцинації Олена Гандзюк.

 

Повторна вакцинація за відповідною рекомендацією повинна відбутися не раніше ніж через 90 днів від першого щеплення. Тобто, якщо громадянин вакцинувався 24 лютого, повторну дозу може отримати у 20 числах травня.

Оскільки Рівненщина отримала 1170 доз нової вакцини виробника Pfizer-BioNTech, то з початку тижня мобільна бригада розпочала щеплювати цільову групу, яка призначена для вакцинації. Першочергово вакцинуватимуть працівників інтернатних закладів та їх підопічних. Коли відбудеться щеплення цільової групи, наступними вакцинують працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Днями перша бригада розпочала вакцинувати цільову групу - персонал і мешканців будинків для літніх людей. Наразі 278 людей вже щепили вакциною Pfizer. Вакцинацію здійснює мобільна бригада ЦПМСД «Північний» з Рівного. Ще дві бригади з міста Березне та Дубно вже навчені та невдовзі розпочнуть свою роботу” - повідомляє Олена Гандзюк.

Крістіна Лапікоцька

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також