Колектори вимагали гроші у Рівному в підполковника поліції (ВІДЕО)

9210 0

Ми у соцмережах:

Колектори вимагали гроші у Рівному в підполковника поліції (ВІДЕО)

У підполковника поліції Антона Крука упродовж кількох місяців колектори вимагали сплатити борги, яких він не мав.

Наразі поліція викрила офіс, звідки здійснювалися дзвінки, а сам правоохоронець поділився своїм досвідом, як діяти у таких ситуаціях.

Невідомі почали активно дзвонити з жовтня 2020 року. Вони представлялись від КА «Фактор» і вимагали сплатити борг, який Антон Крук нібито взяв у мікрофінансовій компанії. Дзвінки надходили кожні 5-8 хвилин, переважно вмикався заздалегідь записаний текст.

Як розповідає п. Крук, спершу на дзвінки не зважав:

«Телефонували, здійснювали психологічний тиск. Наприкінці минулого року я жорстко поспілкувався з їхніми представниками. Зв’язався з компанією, яку вони нібито представляють, надав усі довідки про те, що не маю боргів. Там мені надали відповідні довідки, що фінансових претензій до мене немає».

Крім того, колектори, які телефонували з різних номерів, вказували різні суми боргу.

За словами Антона Крука, спершу говорили про 30 тисяч гривень, а потім про 6 і 12 тисяч:

«Складалося враження, що вони навіть не узгоджують між собою, яку суму я заборгував. Щодо цієї ситуації я вирішив порадитися з колегами з департаменту кіберполіції».

Після цього почали фіксувати дзвінки:

«Коли надійшов черговий дзвінок, я записав відео, як вмикаю телефон, і де чути слова цього робота. Потім компанія «Київстар» надала інформацію, з якого номера здійснювався виклик. За допомогою додатку на смартфоні визначили, кому цей номер належить. Я також написав звернення на електронну адресу їхнього сайту, щоб зафіксувати».

Антон Крук ділиться, що першочергово в такій ситуації треба фіксувати докази, з якими потім можна звертатися в поліцію. Він вважає, що за подібними заявами поліції складно знайти винуватця, бо потерпілі не мають жодних фіксованих доказів.

- Подібні агентства не мають права погрожувати або здійснювати психологічний тиск на абонентів. Є правові норми, що дозволяють законними методами повертати кошти: періодичні нагадування про заборгованість, звернення до суду, - пояснює підполковник усім, хто потрапив у схожу ситуацію.


Додамо, що Антон Крук займає посаду інспектора з публічної безпеки Рівненського РУП.

До цього працював речником обласного управління поліції.

На фото зліва речник ОДА Олександр Поліщук, а справа - Антон Крук

Начальник ГУ ДСНС України у Рівненській області, генерал-майор Сергій Крук є його братом.


Дарія Борисович


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також